Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tinymce pelne scieki do obrazków
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
1q2w3e4r
Witam,

Edytor podpiąłem sobie pod formularz od newslettera. Gdy dodaję linka do obrazka z mojej strony to za pomocą js/tiny_mce/plugins/advimage/image.htm to dostaję póxniej w kodzie linka w postaci: ../images/obrazek.jpg
Wtedy wysyłając wiadomość email nie wyświetla mi obrazka. Jak zrobić aby nie robiło takich skróconych linków tylko aby były one pełne http://strona.pl/images/obrazke.jpg

Proszę o pomoc co zmienić w tym pluginie.
qrooel
W konfigu TinyMCE: relative_urls : false
thek
A by było całkiem bez problemu to, oprócz wspomnianej powyżej, jeszcze zahacz o inną zmienną konfiguracji -> remove_script_host smile.gif Tak dla pewności ustaw ją na false.
1q2w3e4r
Super. Trzeba ustawić obie zmienne jednocześnie aby działało.
Ustawiło ta możliwość dla całego skryptu. Wiecie może gdzie ustawić to tylko dla plugins/advimage/image.htm ?
Bo tam nie widzę configu.
thek
Niestety nie spotkałem się z możliwością ustawiania tego tylko dla wybranych pluginów. Pozostaje Ci jedynie filtrowanie wyjścia z TinyMCE. Innymi słowy to co dostajesz z niego musisz samodzielnie przefiltrować i z adresów bezwzględnych robić względne. Ale skoro piszesz, że chodzi o newsletter to i tak żadna ścieżka z adresem względnym Ci nie zadziała. Nie widze więc sensu robienia tego. Tylko spowodujesz, że wybrany element będzie miał nieprawidłowy link.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.