Jak widać jestem nowy na tym forum, znam HTML'a a z PHP to tylko początek...
i co do php mam pewien problem, myślę, że Wam uda się go rozwikłać. (jest to na pewno bardzo proste ale w php jestem naprawdę zielony)
GG Network pokazało przykład bota na swojej stronie https://boty.gg.pl/przyklady/
więc postanowiłem zrobić sobie bota który jak nie będzie mnie na GG to pokaże o której jestem, aczkolwiek żebym mógł aktualizować info o tym kiedy będę potrzebna jest funkcja do zapisu do pliku. (z odczytem nie będę miał problemu:) ) Nie będę owijał w bawełnę i przejdę do rzeczy,
<? require_once 'GGBotApi/PushConnection.php'; require_once('GGBotApi/MessageBuilder.php'); $info = 1; // info 1-on 0-off $info_file = 'temat.txt'; // Sciezka do pliku info.txt $M=new MessageBuilder(); switch ($HTTP_RAW_POST_DATA) { case "/ver": $M->addBBcode('Wersja Bota v1.0[br] Autor: Mateusz Pietrzak [15:01 2012-01-02]'); break; case "/czas": $M->addText('aktualny czas: ."$czas".''); break; default: $M->addBBcode('Nie ma mnie aktualnie na GG. Będę... $przykład'); break; } $M->reply();
i funkcja czas działa pięknie i bot tak samo. A chcę stworzyć komendę np. /info która będzie aktualizowała zapytanie
$info
Zrobiłem taką funkcję:
ale nie wiem jak ją podstawić pod komendę 'case'. Nie mam na myśli abyście wykonali za mnie całą robotę bo nie w tym rzecz tylko żebyście mogli mnie jakoś nakierować

dzięki i pozdrawiam, Mateusz

czyli nikt mi nie pomoże...? ;|