Otóż mam taki formularz
<form action="index.php?strona=raport&podstrona=dodaj-raport-dzienny-suma&id=<?php echo $id; ?>" method="post"> <div class="dwa"> Braki[kg]: <input type="text" name="braki" id="braki" value="" /> Ilość pracowników[ilość osób*8h]: <input type="text" name="osoby" id="osoby" value="" /> <input type="hidden" name="waga" value="<?php echo $waga; ?>" /> <input type="hidden" name="data" value="<?php echo $data; ?>" /> <input type="hidden" name="opcja" value="go" /> <input type="hidden" name="ilosc" value="<?php echo $ilosc; ?>" /> <input type="hidden" name="zmiana" value="<?php echo $zmiana; ?>" /> <input type="hidden" name="zmiana" value="<?php echo $brygada; ?>" /> </div> <div id="go"> <input type="submit" value="Dodaj produkcję z dnia <?php echo $data; ?>"> </div> </form>
Klasyczny formularz. I on działa jak należy, jednak poniżej znajduje się kod JS do wyświetlania wykresu google
google.load("visualization", "1", {packages:["corechart"]}); google.setOnLoadCallback(drawChart); function drawChart() { var data = new google.visualization.DataTable(); data.addColumn('string', 'Data'); data.addColumn('number', 'Sztuki'); data.addColumn('number', 'Waga'); data.addRows([ ['Dzisiaj', <? echo $ilosc; ?>, <? echo $waga; ?>] ]); var options = { width: 500, height: 240, title: 'Produktywność (Ilość/Waga)', hAxis: {title: ' ', titleTextStyle: {color: 'red'}} }; var chart = new google.visualization.ColumnChart(document.getElementById('chart_div')); chart.draw(data, options); }
No i ten wykres pojawia sie w divie o id chart_div
Nie wiem czemu, ale formularz gryzie się z wykresem i button do wysyłania danych szaleje, raz działa, albo działa w tylko w połowie swojej wysokości.
Chciałbym sprawdzić co się dzieje za pomocą firebuga, jednak nie wiem czy za pomocą tego urządzenia będę w stanie wychwycić błąd
Wersja Live: Formularz
P.S. Pisałem podobny temat w dziale JS, ale tutaj dałem inną tematykę, więc proszę o nie przenoszenie topicu. Pozdro