Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Oceńcie strone internetową
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
mariuszzzzzz
Witam,

prosze o ocene mojej strony internetowej Infonocleg.com
nospor
1) formularz kontaktowy podatny na banalny XSS
2) Nie umiejętność radzenia sobie ze znakami '"
3) Wyszukiwarka bardzo myląca. Po wprowadzeniu cena od nie znalazł mi nic. Okazało się, że bierze pod uwagę podczas szukania twoj tekst "cel podróży...". Musiałem go wyczyscic by wyszukiwarka mi raczyła zadziałać.
pedro84
Wygląd:
- straszne literówki
- typografia + umiejscowienie zawartości leży
- boxy b. słabe

Kod HTML/CSS:
- używanie <b>
- <br /> używane nie do tego, do czego powinno być
- nawigacja - to powinna być lista

Reszty nie sprawdzałem. Miałoby potencjał, ale wymaga dużo pracy. Dupy nie urywa jednym zdaniem mówiąc.
ShadowD
http://www.infonocleg.com/lubelskie/
To chyba tak nie powinno wyglądać, niebieskie linki, stopka bez paddingów, w ogóle strona wygląda jakby brakowało jej większej części na podstronach.

Ogólnie brak jednej konwencji, top kwadratowy, a reszta za okrągła, gdzieniegdzie tekst w białych boxach, a gdzie indziej już bez nich. Mapka w flash, poszukaj odpowiednika w js, slider tylko ratuje tą stronę - calkowicie przyciąga uwagę więc nie trzeba patrzeć gdzie indziej.

Ogólnie nie najlepiej.
Korab
Wyszukiwarka mi nie działa. Ciągle wyskakuję błąd, choćbym nawet uzupełnił pola poprawnie smile.gif
prowseed
Przypomina mi stronę rodem z zaparkowanych domen z reklamówkami.
Kod przejrzysty, nie wiem jak walidator na niego patrzy, ale na pierwszy rzut oka wygląda dobrze.
Kolory tragiczne, podobnie jak typografia. Układ ujdzie, ale tylko układ strony głównej.
W kontakcie spam-check jest tekstowy, z doswiadczenia wiem, ze nie jest to zlote rozwiazanie ; )
Jezeli bot jest ukierunkowany na Twoja konkretna forme, to nie jest to zaden spam-check. Oczywiscie to tak jako ciekawostke mowie, nie ze od razu ktos Cie bedzie spamowal zaraz, ale zebys na przyszlosc wiedzial.
mariuszzzzzz
nospor
- formularz porprawiony
- możesz podać gdzie dokładnie są błędy z tymi znakami?
- dzięki za uwage w sprawie wyszukiwarki, będę pracował nad poprawą

pedro84
- a to już nie wolno używać <b>?
- nawigacja jest prosta w obsłudze po co lista?
- gdzie znalazłeś literówki?

prowseed
- a może dać zamiast tekstu plik jpg?

ShadowD
- strony województw po prawej stronie będą inne, dzięki za przypomnienie.
pedro84
Cytat(mariuszzzzzz @ 29.01.2012, 02:04:39 ) *
- gdzie znalazłeś literówki?

Choćby:
Cytat
rezerwacje noclegu prosto u włąściecieli

Poszukaj a troszkę ich znajdziesz.

- a to już nie wolno używać <b>?

Lepiej, zdecydowanie, w CSS.

- nawigacja jest prosta w obsłudze po co lista?

Bo tak powinno być? Menu powinno być zbudowane na liście nieuporządkowanej (są spory czy czasem nie uporządkowanej).
Turson
Stopka wygląda nieco dziwnie. W zależności od podstrony jest inna i się rozjeżdza, nie wygląda to ładnie.

http://turson.eu/host/files/17297.jpg
Najeżdżające na siebie boxy mówią same za siebie.

Chyba brak jakiegokolwiek paddingu w stopce
kujawska
Najpierw XHTML
To jest taki język. On umożliwia wyświetlenie Twojego dzieła w Internecie z perspektywą dobrego pozycjonowania.
kujawska
Cytat(nospor @ 27.01.2012, 12:32:22 ) *
1) formularz kontaktowy podatny na banalny XSS
2) Nie umiejętność radzenia sobie ze znakami '"
3) Wyszukiwarka bardzo myląca. Po wprowadzeniu cena od nie znalazł mi nic. Okazało się, że bierze pod uwagę podczas szukania twoj tekst "cel podróży...". Musiałem go wyczyscic by wyszukiwarka mi raczyła zadziałać.

A ten banalny XSS pewnie jest ważny strasznie na tym etapie.
kujawska
I banalny XHTML by się zdał.
markonix
Logo i nazwa strony nie jest klikalna (powinna prowadzić do strony głównej).
pisii35
fajnie by było, gdyby była możliwośc posortowania noclegów w kwaterach itp wg ceny.
bzeebzee
1. Słaby logotyp.
2. Nudna, dająca odczucie monotonii kolorystyka.
3. Słabe wykonanie graficzne które nie jest z bytnio zachęcająca.

Przęglądnij kilka nowoczesnych layoutów i zobacz jak się robi strony internetowe. To co zaprezentowałeś jest zbyt słabe aby mogło się przebić. Oto strony z inspiracjami:
AWWWARDS.com, webcreme.com, cssdrive.com, MONSTER Templates
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.