Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Another Image Upload
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
nanetorg
Witam,

Jest to nowsza wersja mojego poprzedniego skryptu (iimg)
uploadu obrazków na serwer. Tym razem wykorzystywane jest
zabezpieczenie CSRF, praca na bazie danych, uploader HTML5, Flash i inne wtyczki.

Mam nadzieje, że się spodoba!

Wykorzystane materiały oraz źródła:
chevereto google api
transparenzy template
jquery (cufon, custom form, fancybox)
mysql, php, code igniter

Serwer:
System Linux
Procek: Xeon®CPU X5650 @ 2.67GHz
Ram: 1GB
100GB dysk

http://4fot.com
toaspzoo
Wysyłam obrazek z adresu, na chwilę wysuwa się napis po angielsku, że niedostępne w wersji beta po czym znika a ładowanie trwa nadal...
Rejestracja nie działa
strife
Wysłałem pierwszy lepszy plik jpg, który miałem i dostałem taki błąd:

nanetorg
Cytat(toaspzoo @ 7.02.2012, 00:15:44 ) *
Wysyłam obrazek z adresu, na chwilę wysuwa się napis po angielsku, że niedostępne w wersji beta po czym znika a ładowanie trwa nadal...
Rejestracja nie działa

Skrypt w wersji beta, niektóre funkcje jeszcze nie są skończone. Rejestracja jeszcze nie działa. Upload wyłącznie lokalny.
Cytat
Wysłałem pierwszy lepszy plik jpg, który miałem i dostałem taki błąd:

Musiałeś akurat wrzucać, jak modyfikowałem kod smile.gif
bold
Skoro skrypt twój, to czemu w połowie po angielsku? biggrin.gif
wiewiorek
Grafika jest Twoja? Muszę powiedzieć, że BARDZO mi się podoba, jest żywa, przykuwająca uwagę.

Upload obrazków na pierwszy rzut oka ok.

Ogólnie, głównie za sprawą grafiki ten projekt wyjątkowo mi się podoba. smile.gif
lobopol
bold zapewne dlatego, że programiści przeważnie piszą swój kod po angielsku.
Wgrałem pierwszy lepszy plik:
Kod
Severity: Warning

Message: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, boolean given

Filename: controllers/upload.php

Line Number: 39

Error Number: 1048

Column 'googl' cannot be null

INSERT INTO `img_ci_list` (`data`, `files`, `user_id`, `googl`, `shorturl`, `date`, `ip`, `status`) VALUES ('NcIXUKA', 'NcIXUKA.jpg', 0, NULL, 'ZEfIATA', NOW(), 'x.x.x.x', 0)

Filename: /var/www/vhosts/4fot.com/httpdocs/controllers/upload.php

Line Number: 48
nanetorg
Cytat(lobopol @ 7.02.2012, 18:00:38 ) *
bold zapewne dlatego, że programiści przeważnie piszą swój kod po angielsku.
Wgrałem pierwszy lepszy plik:
Kod
Severity: Warning

Message: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, boolean given

Filename: controllers/upload.php

Line Number: 39

Error Number: 1048

Column 'googl' cannot be null

INSERT INTO `img_ci_list` (`data`, `files`, `user_id`, `googl`, `shorturl`, `date`, `ip`, `status`) VALUES ('NcIXUKA', 'NcIXUKA.jpg', 0, NULL, 'ZEfIATA', NOW(), 'x.x.x.x', 0)

Filename: /var/www/vhosts/4fot.com/httpdocs/controllers/upload.php

Line Number: 48

Google API musiał zwrócić błąd podczas tworzenia linku...
mortus
Jeśli to ma służyć do wysyłania zdjęć czy obrazków, to warto by było zastosować atrybut accept w formularzu.
Brakuje mi możliwości usunięcia pliku z listy plików do wysłania.
Brakuje możliwości usuniecia pliku uploadowanego przez gościa za pomocą odnośnika.

Grafika na +, choć ten pasek postępu pojawiający się na przycisku wyślij jest mało widoczny chyba ze względu na zmienione tło przycisku.
nanetorg
Cytat(mortus @ 7.02.2012, 18:49:38 ) *
Jeśli to ma służyć do wysyłania zdjęć czy obrazków, to warto by było zastosować atrybut accept w formularzu.
Brakuje mi możliwości usunięcia pliku z listy plików do wysłania.
Brakuje możliwości usuniecia pliku uploadowanego przez gościa za pomocą odnośnika.

Grafika na +, choć ten pasek postępu pojawiający się na przycisku wyślij jest mało widoczny chyba ze względu na zmienione tło przycisku.

Trochę mi zajmie poprawienie kodu jquery dla możliwości usunięcia pliku z listy plików do wysłania.
Chcę wprowadzić automatyczne usuwanie plików przez użytkowników po jakimś czasie nie odwiedzin.
Po zalogowaniu będzie ładny panel administracyjny do zarządzania galeriami i plikami, cpanel jest w 80% gotowy
Gdybym tylko nie pracował na kompie 8 godzin dziennie to wcześniej skrypt by był skończony.
Planuje wprowadzić większe poprawki pod koniec tygodnia.
mortus
Cytat(nanetorg @ 7.02.2012, 19:16:01 ) *
Chcę wprowadzić automatyczne usuwanie plików przez użytkowników po jakimś czasie nie odwiedzin.

To również powinno być zaimplementowane, jednak każdy użytkownik, a zwłaszcza gość (czyli ktoś, kto nie ma konta), który potrzebuje komuś coś szybko zaprezentować powinien mieć możliwość usunięcia pliku np. za pomocą odnośnika. Co więcej wszystkie odnośniki należałoby mu przekazać w wiadomości e-mail. Możesz zaimplementować możliwość wyboru czasu życia pliku, tak aby każdy użytkownik mógł sam określić jak długo jego plik będzie istniał na serwerze. Możliwości masz na prawdę sporo, trzeba je tylko wykorzystać.
Maq2007
Wrzuciłem plik .jpg (98KB), po kliknięciu wyślij pokazało mi się na białym tle to:

Cytat
Array ( [0] => stdClass Object ( [file_id] => 197 [list_id] => 160 [user_id] => 0 [filename] => 1203BHEfC.jpg [filesize] => 100844 [fileattr] => 800;800 [path] => assets/files/2012/03/ [ext] => .jpg [googl] => http://goo.gl/Nc4UP [shorturl] => 1203BHEfC [date] => 1330635902 [modify] => 1330635902 [visits] => 1 [private] => 1 [status] => 0 ) )

Chyba nie powinno mi pokazywać treści tablicy? A coś bardziej przyjaznego. Natomiast po wejściu w wygenerowany link, nie pokazuje żadnego obrazka :/
Barcelona
Wysyłałem z lokala sad.gif

Array ( [0] => stdClass Object ( [file_id] => 199 [list_id] => 162 [user_id] => 0 [filename] => 1203DdcBZ.png [filesize] => 8861 [fileattr] => 383;36 [path] => assets/files/2012/03/ [ext] => .png [googl] => http://goo.gl/SRvZW [shorturl] => 1203DdcBZ [date] => 1330649411 [modify] => 1330649411 [visits] => 1 [private] => 1 [status] => 0 ) )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.