Chcę zrobić aby rekordy pokazywały się od najmniejszej godziny w polu "Do końca".
Do dodanego pola dodaje mktime z ustawioną liczbą dni 'ile godzin'
potem pobieram dane
funkcja mi liczy godziny i wypisuje w tablece
function CountDown($hour, $minute, $second, $month, $day, $year) { $eventDate = mktime($hour, $minute, $second, $month, $day, $year); $today = mktime(); $secondsTo = $eventDate - $today; $minutesTo = round($secondsTo / 60); $hoursTo = round($minutesTo / 60); $daysTo = round($hoursTo / 24); $weeksTo = round($daysTo / 7); $monthsTo = round($weeksTo / 4); $yearsTo = round($monthsTo / 12); $values = array( "seconds" => $secondsTo, "minutes" => $minutesTo, "hours" => $hoursTo, "days" => $daysTo, "weeks" => $weeksTo, "months" => $monthsTo, "years" => $yearsTo ); return $values; } $today = mktime(); $sql = $db->query('select * from report where is_active = 1 order by mk_time < "'.$today.'" DESC limit 20 '); while($row = $sql->fetch_array()) { $x = explode('.', $row[date]); $y = explode(" ",$x[2]); $z = explode(":",$y[1]); $rok = $y[0]; $miesiac = $x[1]; $dzien = $x[0]; $godzina =$z[0]; $xx = CountDown($godzina, 0, 0, $miesiac, $dzien+$row[day], 2012); if($xx['hours'] < 10) { $c = '#F00'; } else { //$c = '#00CC00'; } ?> <tr style="color:<?=$c;?>"> <td><?=$row[name];?></td> <td><?=$row[surname];?></td> <td><?=$row[adress];?></td> <td><?=$row[phone];?></td> <td><?=$row[cases];?></td> <td><a href="?action=zamykam&id=<?=$row[id_zgloszenia ];?>" class="myButton">Zamykam</a> <a href="?action=edit&id=<?=$row[id_zgloszenia ];?>" class="myButton">Edytuj</a></td> </tr> <? }
Lecz to sortowanie dobrze nie działa, są błędy
Jak to rozwiązać?
Mam jeszcze jeden problem dotyczący CSS, w operze i google chrome tabelka mi wypada z suwaka jest pod nim.
Pozdrawiam