Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Skrypt nie wyświetla wyniku - POMOCY
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konradkw
Witam! problem jest taki że chcę wyświetlić dane z linijki w tabeli ale chodzi o to że ma się wyświetlić linijka której pole id jest równe $artid którą poda użytkownik wcześniej.

no i wygląda mi że wszytko powinno działać, nie wyświetlają się błędy a mimo to nie otrzymuję pożądanych wartości.

Mam tylko pustą stronę mimo to że wiem że $artid zmienia swoją wartość i ją zachowuje przez cały skrypt.

1.  
  2. $artid = $_GET['id'];
  3.  
  4. require ('polaczenie.php');
  5.  
  6. $wynik = mysql_query('SELECT tytul, tresc, autor, kategoria, data FROM artykuly WHERE id LIKE "$artid"');
  7.  
  8. if(mysql_num_rows($wynik) > 0) {
  9. echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>";
  10. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
  11.  
  12. echo $r ['tytul'];
  13. echo "<br />";
  14. echo "<br />";
  15. echo $r ['tresc'];
  16. echo "<br />";
  17. echo $r ['autor'];
  18. echo "<br />";
  19. echo $r ['kategoria'];
  20. echo "<br />";
  21. echo $pokaz ['data'];
  22. }
  23. }
  24. }
i-skrypty.pl
A po co LIKE w zapytaniu? Daj:
  1. WHERE `id` = '$artid'
piotr.mroczek
sprawdź czy nie masz za dużo o jedno zamknięcie bloku }
konradkw
nie chcę zmienić wartości id na $artid tylko sprawdzić czy id w tabeli jest równe wartości podanej przez usera - jeśli jest to chcę wyświetlić tą linijkę

jeśli chodzi o zamknięcie bloków to tam mam dużo innych instrukcji więc może we fragmencie który podałem być inna ilość niż w rzeczywistości ale to wiem że się akurat zgadza.

OK JUŻ ROZWIĄZANE!! - znajomy mi na gg napisał rozwiązanie:

$wynik = mysql_query("SELECT `tytul`, `tresc`, `autor`, `kategoria`, `data` FROM `artykuly` WHERE `id` = '$artid' ");
i-skrypty.pl
aha no fajnie wink.gif
konradkw
i-skrypty.pl - dzięki - pomogło z tym że jeszcze miałem nakopane w interpunkcji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.