Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przetestowanie strony pod kątem bezpieczeństwa skryptów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
przemo191
Witam. Zrobiłem sklep internetowy (od zera) i chciałbym sprawdzić czy poziom zabezpieczeń jaki wprowadziłem jest wystarczający, dla tego typu strony.
I tu jest moja prośba czy mógłbym prosić, aby ktoś z was przetestował moją stronę pod kątem zabezpieczeńquestionmark.gif?
Chodzi mi głównie o różnego rodzaju ataki "hakerskie", typu SQL injection.
Mogę liczyć na waszą pomoc?questionmark.gif

Strona jest dopracowywana.
Na dowód, że ta strona należy do mnie mogę dopisać cokolwiek zechcecie, na czas testów.

Adres do strony:
http://terazmeble.pl/strona/
uupah5
prawdopodobnie nikt nie odwali Ci kompleksowego, porządnego audytu bezpieczeństwa za free. szczególnie że przy nowym projekcie rekomendowałbym white hat audit u profesjonalisty.
tak na szybko, warto uszczelnić serwer, strona może i zabezpieczona ale porty pootwierane a apache i ProFTPD do załatania
piotrooo89
przenoszę do działu Oceny.
przemo191
Dzięki za te informacje wink.gif
Posprawdzam to o czym mówisz. Jeszcze raz dzięki, każdy test i ocena się przyda wink.gif

Nie chodzi mi o kompleksowa przetestowanie, bo wiem że za to trzeba zapłacić, ale takie najprostsze.
W programowaniu nie jestem najgorszy, ale we włamywaniu sie nawet do samego siebie, mam problem ;]
uupah5
Cytat(przemo191)
W programowaniu nie jestem najgorszy, ale we włamywaniu sie nawet do samego siebie, mam problem ;]

w takim razie zainteresuj się http://www.backtrack-linux.org/ - i dystrybucją i materiałami dostępnymi na stronie.
jeśli będziesz potrafił przełożyć to na praktykę, to przynajmniej będziesz mógł spać spokojnie, że byle script kiddie nie złamie Ci strony.
przemo191
Dzięki, poczytam to wink.gif
phpion
Formularz kontaktowy można wysłać dowolną ilość razy w krótkim czasie (chociażby przez banalne odświeżenie strony). Do tego mam pewne wątpliwości co do formularza rejestracyjnego - czy województwo oraz kraj wstawiasz taki jaki Ci przyjdzie z formularza? Jako value listy masz wpisane nazwy, a nie identyfikatory więc sugeruje to możliwość wpisania dowolnej wartości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.