Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: (www i layout) strona mojego portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
manion
Witam
Chchiałbym się dowiedzieć co sądzicie o stronie mojego portfolio
Jest tu CSS, javacript, jQuery, ajax(ale nie poprzez jQuery), skrypt PHP,orginalny layout i moje zdjęcie.
Mod4Tech
Ogólny wygląd fajny, tylko zmnieć font napisu PORTFOLIO, i wygładź krawędzie, bo brzytko wyglada. Do tego zmien kolor tekstu np. GRA W ŻYCIE bo nie widać go.
lobopol
Jak dla mnie to niezbyt zachęcający wygląd. Wygląda jakby w paintcie zrobiony, mocne piksele na krawędziach, złe użycie tabeli, krzaki w kodzie strony, kod js nieodseparowany od strony, używanie nieskompresowanego jquery. Brzydkie zachowanie przycisków w ie (sama galeria też szaleje w ie8 kliknąłem kilka razy w przycisk i się zapętliła). Strona wygląda na późne lata 90 ubiegłego wieku.
toaspzoo
używaj border-radius, jaśniejszych kolorów
manion
Nie jestem grafikiem z programów graficznych to używałem Paint-a i jednego mojego programu napisanego w C++ do tworzenia gradientów.
Krawędzie z pewnością zostaną wygładzone. thumbsupsmileyanim.gif

jedna funkcja .js była nieodseparowana teraz już jest.

toaspzoo
c++ ?

Użyj javascripta do gradientu, a żeby nie było ostrych pikseli użyj box-shadow
by_ikar
A po co ci jquery, skoro ajax'a używasz w czystym js, a nie jquery? Takie trochę bezsensu, używać jquery, tylko do jednej - dwóch animacji wink.gif Jak już używasz jquery, to możliwie do wszystkiego co jest w JS, żeby właśnie ułatwić sobie pracę..

Widziałem twoje portfolio już wcześniej i niestety wyglądem nie zachwyca wink.gif grafikiem również nie jestem, ale raczej wolałbym wówczas skorzystać z darmowego jakiegoś templatka, lub zamówić sobie stosowny.
manion
Napisałem taki programik(funkcję którą sam dowolnie parameryzuje) w C++ do generowania bitmap które nastepnie przerabiałem na *.jpg.
przykładowe użycie mojego programu napisanego w C++ przykładowy obrazek, aby zrobić gradienty czy też pociąć odpowiednio grafikę (prawa strona m.in menu) używałem prostych funkcji skonstruowanych przeze mnie w C++.
(dane są dwa obrazki, trzeci jest tworzony tak że jedna jego część pochodzi z obrazka nr1 pozostała część pochodzi z obrazka nr 2) albo tworzyłem 2-kolorowe obrazki ze zdjęć poprzez funcje napisane w C++ są one umieszczone w prawym dolnym rogu
Tam gdzie ja się bawiłem(m.in poprzez skalowanie) powstały złe krawędzie.

Wogóle dużo kombinowałem nad tą stroną. biggrin.gif
ShadowD
Ok, nie oceniam jak to jest zrobione tylko jak to wygląda i widziałem o wiele lepsze projekty które zostały jedzone poprzez userów i dziwi mnie taka łagodna ocena tego projektu - toż wygląda to strasznie, zero jakiegoś przywiązania, a w paint da się namalować coś lepszego! Na pewno nie skorzystał bym z Twoich usług nawet jak usługa miała by się tyczyć malowania paznokci u nóg - pokazując coś w sieci podpisujemy się pod tym i niejako świadczy to o nas samych.

Ja zatrudnił bym kogoś do grafiki, albo użył darmowego szablonu!
Korab
Masakra.
- rozpikselizowane
- koszmarnie skompresowane (możesz używać PNG zamiast JPG do elementów layoutu - a JPG TYLKO do zdjęć)
- menu po prawej ma najbanalniejszą czcionkę na świecie i w kontraście z czcionką z górnego menu słychać estetyczny zgrzyt
- po kliknięciu miniaturek nic się nie wyświetla, a powinno (jak mam obejrzeć te cholerne projekty wnętrz)
- "cms" nie działa
- ciemnobordowa czcionka na czarnym tle to zły pomysł
- pouzupełniaj metatagi
- usuń ten komentarz "tutaj wstaw tresc strony"
To są moje odczucia smile.gif
kujawska
Cytat(manion @ 26.02.2012, 08:41:47 ) *
Witam
Jest tu CSS, javacript, jQuery, ajax(ale nie poprzez jQuery), skrypt PHP,orginalny layout i moje zdjęcie.

Wstydu oszczędź programisto.
"Potrafię używaż HTML" - ani języka polskiego ani nic powyżej HTML 4.01 Transitional
a do tego kuriozalne "przezentuje moje dokonania dotyczce rónych"
prowseed
Cytat(ShadowD @ 26.02.2012, 15:31:05 ) *
Ok, nie oceniam jak to jest zrobione tylko jak to wygląda i widziałem o wiele lepsze projekty które zostały jedzone poprzez userów i dziwi mnie taka łagodna ocena tego projektu - toż wygląda to strasznie, zero jakiegoś przywiązania, a w paint da się namalować coś lepszego! Na pewno nie skorzystał bym z Twoich usług nawet jak usługa miała by się tyczyć malowania paznokci u nóg - pokazując coś w sieci podpisujemy się pod tym i niejako świadczy to o nas samych.

Ja zatrudnił bym kogoś do grafiki, albo użył darmowego szablonu!

Zazwyczaj nie odpisuje na tego typu tematy, bo mi glupio, ze sam kogos musze ostro skrytykowac a dookola same pochlebne opinie, ale tutaj zrobie wyjatek i podpisze sie pod cytatem wyzej, faktycznie zjazdy byly po lepszych projektach, a jak czytalem komentarze tutaj, to nie moglem uwierzyc, ze ogladamy ta sama strone: To wygląda tragicznie. Pomijam już literówki widoczne na każdym kroku, jak: "jQuerry", "storzony", "zastrzeone", "dowlonie", "generator graktali"... Tragicznie.
!*!
Cytat(manion @ 26.02.2012, 08:41:47 ) *
Witam

To prowokacja? Jeśli nie... to Twoja strona idealnie nadaje się do pokazania jej marudnym klientom, dlaczego mają zapłacić mi więcej.
r4xz
Cytat(!*! @ 26.02.2012, 23:07:54 ) *
To prowokacja? Jeśli nie... to Twoja strona idealnie nadaje się do pokazania jej marudnym klientom, dlaczego mają zapłacić mi więcej.

ty uważaj co pokazujesz, ja raz tak zrobiłem i klientowi się spodobało... coś strasznego. zrobić zrobiłem, ale pod projektem się nie podpisałem smile.gif
!*!
Cytat(toaspzoo @ 26.02.2012, 12:02:58 ) *
Użyj javascripta do gradientu,

A CSS to już nie istnieje?

Cytat
ty uważaj co pokazujesz, ja raz tak zrobiłem i klientowi się spodobało... coś strasznego. zrobić zrobiłem, ale pod projektem się nie podpisałem

ohno-smiley.gif
manion
Dziękuje za wszytskie rady, niektóre okazały się przydatne(zwłaszcza ta z *.PNG).

Pracuję na komputerze z małym monitorem i kurczowo trzymałem się formatu *.jpg. Dodatkowo przed umieszczeniem mojego portfolio nie sprawdziłem jak moja strona prezentuje się na innych większych monitorach. Stąd niektórzy mogli ujrzeć ją znacznie inaczej. Sam nie potrzebnie się rozpędziłem z umieszczaniem mojego Portfolio w tym temacie, ale to nic, człowiek się uczy na własnych błędach.

Teraz strona wygląda tak
i raczej narazie nie będe jej już poprawiał graficznie.
Twist
1. Dobierz inne czcionki.
2. Kolory zbyt mdle i nie pasuajce do siebie - dodaj im troche zycia.
3. Zbyt ostre przejscia gradientow.
4. Gdzie detale? Starsznie tu ubogo, postaraj sie!
Posio
Mi osobiscie się nie widzi. Grafika coraz bliżej dna ;/ Rozumiem, że nie wszyscy używają programów graficznych ale używając samego CSS + wyobraźnia można zrobić coś ładniejszego.
Menu opieramy na liście. Przepraszam ale jak dla mnie wygląd - okropny
Wampir
Grafika jest całkowicie do wymiany bardzo amatorska, odpycha, przeraża, zniechęca i wiele innych określeń by tu pasowało.
Czcionki - polecam użyć Tahoma 11px ładniej wygląda.
Lion_87
W sumie to tak jak bym widział swoją pierwszą stronę we MS FrontPage'u wstydnis.gif
Z czasem i Ty doprowadzisz się do odpowiedzniego poziomu (:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.