- Mój obecny serwer ma mało pamięci dlatego chce użyć buforowanego zapisu (kod poniżej), czy takie rozwiązanie jest wydajne, może jest jakieś lepsze ?
- Gdy plik się pobiera wisi wątek w przeglądarce i dopiero po pobraniu pliku skrypt się odwiesza. Zauważyłem, że jak wyłączę przeglądarkę to plik się dalej pobiera. Czy takie działanie skryptu podczas pobierania dużej ilości plików (używając tego samego skryptu) będzie wydajne ? kiedyś czytałem, że lepiej żeby skrypt działał w tle ale nie wiem jak to się robi,
- Chciałbym poniższy skrypt rozbudować o możliwość wznawiania pobierania gdy wystąpi błąd podczas pobierania (max 3 próby). Wiem, że trzeba użyć fseek ale nie za bardzo wiem gdzie i jak w tym kodzie go umieścić.
<?php $url = 'http://strona.pl/plik.zip'; getUrlContents($url); function getUrlContents($url) { $host = $url_parsed["host"]; if ($url == '' || $host == '') { return false; } $port = 80; $out = "GET $path HTTP/1.0\r\nHost: $host\r\nConnection: Close\r\n\r\n"; $headers = ''; $content = ''; $buf = ''; $isBody = false; if ($buf == "\r\n" ) {$isBody = true;} else{$headers .= $buf;} } $bytes=stream_copy_to_stream($fp,$file1); return $bytes; } ?>