dziala gitarowo teraz. pierwszy raz widze zeby nie zamykac apostrofu.. nie wiedzialem ze tak mozna.. wazne ze dziala! bardzo dziekuje! to mi pozwoli dalej pracowac nad skryptem i BAAAARDZO sie posunac do przodu. To mnie jakos tak strasznie denerwowalo bo nie moglem do tego dojsc innymi sposobami..
Jeszcze mam takie sprawdzenie czy pola formularza sa puste ktore nie bardzo dziala ale to bedzie inny temat juz chyba.. chyba ze nie macie nic przeciwko zebym go tu dal?
Nikt nie odpisuje to zrobie nowy temacik.
Mozecie jeszcze podpowiedziec jak z tego zrobic przycisk obrazkowy?
mialem to tak:
Kod
<input type="submit" name="sub" value="$row['id']" style="width:10px; height:10px; background-image:url(../impages/szr.png); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;">
ale nie bardzo chcialo dzialac... podpowecie cos?
ok zignorujcie to prosze, znalazlem blad.
-------------------------------------------------
Dodałem kilka innych opcji i teraz walczę ze zmianą statusu (jednosczesnie przenosci wpis do innej tabeli)
Przyciski:
<td>
<form action="index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci" method="post"><input type="hidden" name="podglad" value="
<?php echo $row['id'] ?>" /><input type="submit" value="" style="width:29px; height:30px; background-image:url(./images/podglad.jpg); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;"></form>
</td>
<td>
<form action="index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci" method="post"><input type="hidden" name="oplacone" value="
<?php echo $row['id'] ?>" /><input type="submit" value="" style="width:35px; height:30px; background-image:url(./images/oplacone.jpg); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;"></form>
</td>
<td>
<form action="index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci" method="post"><input type="hidden" name="wyslij" value="
<?php echo $row['id'] ?>" /><input type="submit" value="" style="width:26px; height:30px; background-image:url(./images/wyslij.jpg); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;"></form>
</td>
<td>
<form action="index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci" method="post"><input type="hidden" name="edycja" value="
<?php echo $row['id'] ?>" /><input type="submit" value="" style="width:26px; height:30px; background-image:url(./images/edytuj.jpg); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;"></form>
</td>
<td>
<form action="index.php?txt=finanse&fin=pokaznaleznosci" method="post"><input type="hidden" name="kosz" value="
<?php echo $row['id'] ?>" /><input type="submit" value="" style="width:24px; height:30px; background-image:url(./images/kosz.jpg); border:none; background-color:#FFF;cursor:pointer;"></form>
</td></tr>
I tu mam kodzik na którym się zatrzymałem:
//Opłacona pozycja
$oplacone=(int)$_POST['oplacone'];
if ($oplacone>0)
{
$oplacanie = 'SELECT * FROM naleznosci WHERE id ='.$oplacone;
$o = $oplac['osoba']; $n = $oplac['naleznosci']; $s = $oplac['stan']; $z = $oplac['zaco']; $d = $oplac['dzien']; $m = $oplac['miesiac']; $r = $oplac['rok'];
if ($oplac) { echo "<center>Poprawnie wybrano opłacony dług</center> <br>"; $add = mysql_query ("INSERT INTO konto (osoba, wplacone, stan, zaco, dzien, miesiac, rok) VALUES ('$o','$n','$z','$d','$m','$r')"); if ($add) { echo "<center>Poprawnie przeniesiono wpis do działu wpłat</center> <br>" ; $usuwanie = 'DELETE FROM naleznosci WHERE id ='.$oplacone;
if ($usuniecie) { echo "Poprawnie usunieto wpis z listy długów</center><br>";}}} }
niestety nie wykonuje zleconego działania.. nie bardzo widze dlaczego. Bardzo proszę o podpowiedź jeśli widzicie gdzie jest błąd. Z góry dziękuję.
zaowazylem ze przycisk "oplacone" nawet nie przekazuje wartosci zmiennej $row['id'] ale nie wiem dlaczego

w przycisku usuwania działa poprawnie.