Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] onboard-videos.com
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
partyboyu
Prosze o ocenę pod każdym względem mojej strony Onboard-Videos.
Strona kierowana raczej do wezszego grona odbiorcow czy tez pasjonatow, uzytkownicy moga dodawac filmy z roznych serwisow jak youtube czy vimeo, kazdy film przechodzi staranna selekcje wg pewnych kryteriow.

Stronke zrobilem poczatkowo dla siebie, najwiekszy problem mam z layoutem poniewaz zwyczajnie niemam talentu no ale sami ocencie, ewentualnie co do zmiany co razi itd

odświeżam
apathedosheu
Według mojego gusty na pierwszy rzut oka strona jest ładnie zrobiona. Walidator strony poprawny.
Ja bym zastosował jedno malutką zmiane, a dokłądniej w kontakcie zrobił ramki w formularzu koloru ciemnego.
Tyle odemnie.
wujek2009
Generalnie layout mi się podoba - na prawdę. Jednak również zaproponowałbym parę zmian:

1) Ikonki RSS/FB/Mail/Submit w nagłówku zrobiłbym, że po najechaniu robią się z kolorem.
Po prostu proponuje Ci też ubarwić ten serwis, aby nie było zbyt szaro.

2) W przypadku gdy jesteśmy na stronie głównej w nawigacji zbędny jest separator >.

3) W paginacji zmieniłbym > na » (wpisz jako html) lepiej to by się prezentowało moim zdaniem.

4) (Środek - Dół) tam gdzie masz odnośniki typu "Race, Practice, Lone laps" (chodzi o div#basic_tags) to ten szary box jakby nie do końca przylegał na dół. Pomiędzy tym szarym elementem a poziomą kreską jest lekki odstęp.

5) Guzik "Search" zmieiłbym kolor na coś jaśniejszego - może niebieski? jak na www.google.pl

6) Używanie tagu "<font>" czy czasem nie zastępujemy tego już <span>'em ? wink.gif

7) Po wejściu w jakiś film np. http://www.onboard-videos.com/video/268/Sh..._from_1956.html
jest błąd składniowy 285 linijka.

8) Stopka. Czy te linki muszą być? czy one czasami bardziej nie szkodzą niż pomagają? Gdzieś słyszałem/czytałem taką luźną opinie, nie mam 100% pewności. Jednak bez tych odsyłaczy stopka lepiej by się prezentowała w stosunku do aktualnej struktury.
!*!
Nawigacja zerżnięta z YT.
partyboyu
Cytat(wujek2009 @ 13.04.2012, 18:05:52 ) *
4) (Środek - Dół) tam gdzie masz odnośniki typu "Race, Practice, Lone laps" (chodzi o div#basic_tags) to ten szary box jakby nie do końca przylegał na dół. Pomiędzy tym szarym elementem a poziomą kreską jest lekki odstęp.

wiem z tym mam problem ponieważ co przeglądarka / system / rozdzielczości to inny obyczaj :/

Cytat(wujek2009 @ 13.04.2012, 18:05:52 ) *
8) Stopka. Czy te linki muszą być? czy one czasami bardziej nie szkodzą niż pomagają? Gdzieś słyszałem/czytałem taką luźną opinie, nie mam 100% pewności. Jednak bez tych odsyłaczy stopka lepiej by się prezentowała w stosunku do aktualnej struktury.

niestety raczej muszą, nie jest lekko ;)

Cytat(!*! @ 13.04.2012, 18:31:17 ) *
Nawigacja zerżnięta z YT.

a i owszem troszke się z nawigacją wzorowałem
binprogrammer
Stopka mi się trochę nie podoba, a zaproponował bym po wpisaniu frazy i kliknięciu Szukaj - jakiś box w którym będą wyniki wyszukiwania ala'lightbox żeby to ładnie wyglądało i można to było od razu zamknąć a nie sięgać myszką jaaaakiś dłuuuuugi czas na koniec ekranu i klikanie wstecz > wstecz > wstecz - to męczące sad.gif
partyboyu
a może macie jakieś pomysły co pomogło by uatrakcyjnić moją strone>? smile.gif
!*!
Cytat(partyboyu @ 21.07.2012, 19:05:04 ) *
a może macie jakieś pomysły co pomogło by uatrakcyjnić moją strone>? smile.gif

A jaki masz budżet?
partyboyu
raczej chodziło mi o jakąś inspiracje wink.gif
sobol6803
-Na 1024x768 pasek z tagami zakrywa wybór strony
-pasek tagów kończy się niżej niż czarny pasek po prawej, przez co czarny pasek odstaje
-jak wszedłem na stronę, to pierwsze, co sprawdziłem, to czy ikony społecznościowe mają jakikolwiek hover. smile.gif W tych czasach, to chyba podciąga się to już pod usability, że jak element graficzny jest w odcieniach szarości, to należy mu zrobić kolorowy hover.
-przydałby się hover dla czcionki po prawej stronie, na trochę jaśniejszą. Zmiana samego tła jest mało zauważalna.
partyboyu
więc tak, pozmieniałem sporo, dodałem kilka komponentów, co o tym sądzicie, lepiej? czy strona na pierwszy rzut oka zachęca czy raczej odrzuca?

z góry dziękuje za pomoc
Adikso
Na pierwszy rzut oka wygląda jak strona stworzona w celu napakowania w nią reklam, przez co silnie odrzuca. Trochę jak odpowiedniki 404 na bezpłatnych hostingach. Nie potrafię powiedzieć dlaczego..
partyboyu
odwiezam, teraz jest zupelnie nowy layout, co prawda jeszcze nie dokonczony w 100% ale co o tym sadzicie??
Bateria
pusty header...
minister1234
Strona ładnie i solidnie wykonana. Na twoim miejsce dodałbym jeszcze funkcje szukania filmików: np. ktoś wpisze "Robert Kubica" i wyszukuje wszystkie filmiki z tagami: Robert Kubica. Dzięki temu łatwiej było by można znaleźć szukany filmik przez użytkownika.
NuLL
Ja bym dodal komentarze - ogolnie fajny pomysl. Przydalaby sie tez jakas automatyczna agregacja smile.gif
partyboyu
dzieki za pomysly, z pewnoscia komentarze jak i szukajka niebawem sie pojawia, a co sadzicie o ukladzie podstron z wyswietlanym filmem? oraz jak wg Was szybko "smiga" strona (zmiana hostingu?)
b4rt3kk
Stronka działa szybko, wygląda przyzwoicie, dobra robota. Zostawiłeś w prawym górnym rogu kawałek białego. Przekolorowywałeś boxa, albo zostawiłeś zaokrąglony prostokąt podczas cięcia? smile.gif
partyboyu
ja tutaj oprocz backgroundu i kilku ikonek wogole nie uzylem grafiki takze nic nie cialem,
contener w kolorze bialym bez border, h1 w kolorze czarnym rowniez bez border, prawy gorny rog zaokraglony 8px zarowno dla contenera jak i h1 czyli w skrocie wyszlo to zupelnie przypadkowo wink.gif

chcąc zatrzymać userów dłużej na strone zmienilem uklad strony z wyświetlanym filmem - http://www.onboard-videos.com/video/295/Mo...600cc_Kart.html jest lepiej czy niebardzo to wygląda?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.