Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Marketplace dla programistów i developerów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dziamber
Witam,

zapraszam do oceny nowego serwisu dla programistów http://appshare.pl

Wszelkie uwagi i opinie będą mile widziane wink.gif
askone
Wygląda ok, jednak nic więcej nie można powiedzieć, gdyż serwis jest pusty... Nie ma żadnych nawet testowych danych. Podaj może login testowy/demo aby nie trzeba było się rejestrować.

Jedynym "błędem" jaki zauważyłem jest biały prostokąt, który pojawia się po wczytaniu dowolnej strony - na 99% będzie to container na "FB lubię"... - efekt widoczny na WinXP Chrome
dziamber
Testowych danych nie ma ponieważ serwis jest już wypuszczony w trybie produkcyjnym. Zapraszam jednak do pokuszenia się o rejestrację, dla pierwszych użytkowników którzy zdecydują się wrzucić swoje pliki przewidziane są niespodzianki ale nie mogę o nich tutaj pisać aby nie robić reklamy.
toffiak
Bardzo słaba jakość miniaturki na stronie głównej.

Co w przypadku gdy ktoś chce udostępnić swoją pracę nieodpłatnie, czy jest taka możliwość ?
dziamber
Nie ma na razie możliwości udostępniania czegoś nieodpłatnie, jedynie za symboliczną opłatą.
!*!
Ucieszyłem się, ponieważ myślałem że to będzie coś w stylu http://codecanyon.net/ z tego co wiem, na PL rynku brak tego typu serwisu. Jednak, jakość wykonania kuleje.

- html5 to tylko doctype, kolejny szablon, który przy html5 nawet nie stoi
- drobne błędy walidatora

Cytat
Za każdą sprzedaną jedną sztukę produktu serwis internetowy Appshare.pl pobiera 30% prowizji.

To zahamuje rozwój serwisu, nikomu się to nie opłaca.

- za dużo danych potrzebnych do rejestracji. Nie widzę potrzeby podawania NR konta bankowego, czy imienia z nazwiskiem.
- brak udostępniania czegoś nieodpłatnie.
- brak konta testowego.
- brak możliwości skasowania konta.
dziamber
@!*!

Dziękujemy za opinię. Numer konta czy imię i nazwisko są nieobowiązkowe i nie trzeba ich podawać, wymagane są dopiero podczas dodawania swoich plików. Udostępnianie plików nieodpłatnie i kasowanie konta to funkcje, których nie aktywowaliśmy, dziękujemy za sugestie.

Jeżeli już wspominamy o prowizji, to CodeCanyon zaczyna od 70% dla nowych użytkowników. Jest to dopiero start, pewne rzeczy się przyjmą pewne będzie trzeba zmienić.
!*!
Jest też jedna rzecz chyba nie tak, wpisałem jakiekolwiek cyfry jako nr konta... przeszło bez problemu, choć nie powinno, bo iban z pewnością to nie był.
dziamber
Walidację i rozpoznanie numeru system wykonuje w momencie generowania wpisu wypłaty. Gdybyś podał taki numer, otrzymałbyś stosowną wiadomość na koniec miesiąca rozliczeniowego.
!*!
Tylko po co trzymać w bazie coś, co jest niepoprawne?
dziamber
Racja, ten element nie należy do najbardziej przemyślanych. To kolejna zmiana, którą wprowadzimy w najbliższym czasie.
prowseed
przydałyby się tagi dla produktów do szybkiego wyszukiwania (biznesowe, czerwone, lekkie, samochody itp), brak dokładnej specyfikacji jak ma wyglądać upload (co ma zawierac paczka), 30MB to zapewne wystarczająco w przypadku typowo kodowych rzeczy, natomiast widzę dział z grafiką, a w tym wypadku 30MB to akurat może być czasem mało ; )
Sam wygląd nie jest jakoś specjalnie zachęcający, ale z drugiej strony w oczy nie gryzie :]
greycoffey
CODE
Developerska

Użytkownik przyjmuje do wiadomości, ze wszystkie produkty dostępne w tym serwisie oznaczone jako licencja "DEVELOPERSKA" sprzedawane są zgodnie z licencją na nieograniczone użycie i dozwolone jest używanie ich jedynie w granicach tej licencji. Licencja przyznawana jest właścicielowi konta i nie może zostać przekazana osobom trzecim. W ramach Developerskiej Licencji za produkt płaci się tylko raz i można używać go do wszystkich celów nie łamiących ograniczeń tej umowy. Produkt można wykorzystywać w celach prywatnych i komercyjnych oraz dowolnie do modyfikować.

Stanowczo zabrania się odsprzedaży i redystrybucji produktu oraz jego modyfikację. Licencja nie udziela takiego prawa ani Licencjobiorcy ani osobom trzecim.
Posio
Jedyne co mi się podoba to pomysł ( chociaż te 30% troche odrzuca bo można zarobić inaczej...) oraz logo. Reszta jak dla mnie przeciętna. Okropnie wygladaja te zdjęcia w "polecanych" tak jakoś sztywno...
Jeśli mogę zaproponować, zmień te 30 % na cos rozsądniejszego albo wywal całkowicie, znajdź użytkowników i dopiero wtedy myśl o zyskach ...

No i przy rejestracji zjada dłuższe teksty ... (opis)
dziamber
@greycoffey

Dziękujemy za pomoc, błąd jest właśnie usuwany

@Posio

Dziękujemy za sugestie
l0ud
Za dużo napchanego tekstu i za mało paddingów: załóż konto | logowanie wygląda na zbyt ściśnięte, poza tym przydałbyby się jakieś ikony zamiast tylko tekstu. Logowanie zrobiłbym możliwe bez konieczności użycia oddzielnej strony z formularzem. "Skrypty, elementy WWW" wyjeżdża w dół i wygląda bardzo brzydko (bez sensu, zwłaszcza, że w tym menu jest jeszcze miejsce). Kolorystyka (przynajmniej na stronie głównej) zbyt monotonna, wszystko niebieskie. Przydałby się jeszcze co najmniej jeden kolor.

Zdecydowanie nie powinieneś pobierać prowizji przy tym etapie rozwoju (pustki).
prowseed
Proponuje zrobic wszystkie miniaturki w takim samym rozmiarze. Przy rzeczach typu "animowane menu css3" sam podgląd obrazkowy niewiele daje, może jakieś video lekkie, cos w tym stylu? Porponuje rowniez zrobic walidacje formularza przed jego wyslaniem, przepychalem plik i dodalem 2 miniaturki, po calym procesie uploadu wrocilem do formularza z informacja, ze miniaturka ma miec max 1MB, spoko, skompresowalem, uzupelnilem file inputy ponownie i znow wysylam- i znowu mnie wrocilo po calym procesie uploadu, bo usunelo mi rowniez tytul, czego nie zauwazylem. Ostatecznie musialem czekac 3 razy dluzej, niz by to normalnie trwalo. Mysle, ze walidacja po stronie uzytkownika moze oszczedzic sporo nerwow w przyszlosci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.