Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muszę się pochwalić
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Jest temat Muszę się pożalić, więc chyba warto zrobić jego pozytywną wersję. W końcu nawet geekom od czasu do czasu pojawia się grymas zadowolenia na twarzy wśród normalnych ludzi zwany uśmiechem.

Zacznę więc ja.

Muszę się pochwalić, że niecałe dwa miesiące temu zostałem ojcem.
Fifi209
Gratulacje! smile.gif Zaplanowane?

Sądzę że chłopczyk?
athabus
Dzięki.
Tak zaplanowane ;-) Długo się wahaliśmy z żoną bo wiadomo teraz czasy są jakie są, ale podobno na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu więc decyzja zapadła.

Obstawiłeś źle - to dziewczynka - żona nie lubi różowego i stąd niebieskie wdzianko ;-)
phpion
Gratulacje! Ja jestem jeszcze w fazie "produkcji" takiego bobasa wink.gif
d3ut3r
Co tu dużo pisać - Gratulacje! smile.gif
Fifi209
No tylko po ubrankach strzelałem ;d

Cóż, będziesz musiał spróbować ponownie ;p tak, żeby nazwisko przeszło na kolejne pokolenie haha.gif
Speedy
Słyszałem, że podobno gapienie się w monitor zabija chromosom Y, dlatego jeśli informatyk ma jakieś potomstwo, zazwyczaj jest to dziewczynka. Nie wiem, czy to prawda. wink.gif
pedro84
Fajny pulpet.

Gratulacje smile.gif
Fifi209
Cytat(Speedy @ 6.04.2012, 19:44:36 ) *
Słyszałem, że podobno gapienie się w monitor zabija chromosom Y, dlatego jeśli informatyk ma jakieś potomstwo, zazwyczaj jest to dziewczynka. Nie wiem, czy to prawda. wink.gif

A ja słyszałem o ciąży poza macicznej w kolanie, albo o tym że pozycja ma związek z płcią dziecka...

Zawsze jest 50% szans.
Niktoś
Moja sistra ma synka 7-miesiecznego i już próbuje wstać na nogi -fajnie obserwować kogoś ,jak się takiemu kiedyś było.Normalnie pociecha.
Również Gratuluje.

PS.A ja się muszę pochwalić ,że po alpejskich akrobacjach mam koszyczek na dwóch stronach ,gdzie na jednej działa nie zależnie od stanu strony,no i w końcu udało mi się utworzyć obrazek(efekt za mgłą lub znak wodny) w Gimpie.
prowseed
No to ja się pochwalę, że od ponad roku należę do (jak to w SM nazywają) Smashing Magazine Experts Panel i recenzuję artykuły które się mają pojawić na łamach serwisu (css, wordpress, photoshop) i nawet dostałem propozycję pisania takowych, ale się troszkę wstydzę mojego angielskiego :|

//EDIT
fajne bobo : ) Ja za tydzien pedze na chrzciny do Łodzi, mialem być chrzestnym, ale się okazało, że nie mam uprawnień biggrin.gif
chemik1982
Gratulacje. Sam mam 2-letnią córeczkę. Nie ma nic piękniejszego kiedy po całym dniu w pracy wraca się do domu do rodziny. Fakt, nie ma się już tyle czasu na wiele rzeczy, ale kiedy słyszę "tataki" rekompensuje mi to wszystko. Dla tych co nie wiedzą co to znaczy - już mówię. Tataki oznacza wszelkiego rodzaju paprochy, jak również koperek czy pietruszkę w zupie wink.gif. Dziecko - sama radość.
strife
@athabus - w końcu zrobiłeś coś, co ma ręcę i nogi, gratuluje ;-)

A ja to się nie chwale niczym, skromny jestem tongue.gif
athabus
Dzięki wszystkim za gratulacje. Faktycznie dzieciak to fajna sprawa, zwłaszcza jak człowiek dochodzi od wniosku, że jego życie jest za bardzo poukładane ;-)

Prowseed - Ty się angielskim nie przejmuj tylko pisz artykuł. Moja żona zawsze mnie opieprza, że się czegoś nie chcę podjąć bo uważam, że nie jestem wystarczająco dobry bo potem zawsze znajdzie się ktoś, kto jest jeszcze gorszy do tego zadania ;-) Pisz, potem znajdź ładną koleżankę co zna dobrze angielski, zabierz ją na kawę i będziesz podwójnie zadowolony ;-)

Ps. chwalić się chwalić, bo na razie tylko wątek z narzekaniem się rozwija.

m2ka
Jak to mawiał bohater przygłupich filmów: "Co tam dziecko, każdy sobie może zrobić i to najczęściej przez przypadek".
zordon
A ja muszę się pochwalić, że dziś zdałem ZCE PHP 5.3 smile.gif
Necsord
Cytat(zordon @ 16.04.2012, 17:26:08 ) *
A ja muszę się pochwalić, że dziś zdałem ZCE PHP 5.3 smile.gif

Gratulacje. smile.gif Z jakichś konkretnych materiałów korzystałeś przygotowując się ? Sam sie powoli przymierzam szczerze mówiąc. smile.gif
zordon
Podstawa to guide ze strony zenda. Dokładnie przerób manual dotyczący tych zagadnień. Pomogły też testy z php.pl smile.gif Dokładnie wnikałem w każde zadanie - co się z czego bierze, dlaczego tak, a nie inaczej i dzięki temu odkryłem wiele kruczków, na których często się można przejechać
Egzamin dość trudny. Wiele rzeczy trzeba po prostu wiedzieć, mieć z tym styczność na co dzień. Pocieszające jest to, że niewiele jest kucia na pamięć. Wiedza, którą posiadłem w trakcie przygotowań na pewno zaprocentuje w przyszłości
krzyszbi
Gratulacje exclamation.gif!

A co tam, to i ja się pochwalę moim i żonki dziełem co ma ręce i nogi i jeszcze ich używa aby świat poznawac przy tym psocąc coraz więcej snitch.gif
Tak wyglądał na durugi dzień po urodzeniu (12.06.2011)

A tak jak miał 9 miesięcy w martu 2012

Zadowoleniec który się cieczy z każdej rzeczy smile.gif

I dla domyślnych, tak, posiada swoją własną stronę (i nie, nie posiada konta na facebook-u ani nk)

P.S. No chłopaki co już mają długoterminowe projekty z rękami i nogami chwalić się.
P.S.2 Sam osobiście idę bardziej w stronę C# więc mało się udzielam ale forum przeglądam.
kicaj
Dobry watek:)

Gratuluje Tatusiom!
greycoffey
Chwalę się, więc jestem!
thek
A ja właśnie słucham najnowszego, podwójnego, albumu Moonspella "Alpha noir", "Omega White" smile.gif Dziś doszedł pocztą. Oficjalna premiera jutro smile.gif
greycoffey
Moonspell, ściągnąłem kiedyś go wraz z "Medeis" Huntera, nie wiem skąd on się tam wziął, ale Memphisto brzmi fajnie, muszę dogłębniej obadać.
solificati
Hetzner obniżył mi koszty dedyka. Miło!
tabassccoo
Pomimo mega niskiego doświadczenia w webie oraz niewielkich umiejętności, pracuję w firmie robiącej strony i "rosnę w siłe" thumbsupsmileyanim.gif
prowseed
20 maja w Lublinie My Riot zagra : )
pedro84
Na Scorpionsów ostatniego dnia sierpnia udaję się biggrin.gif
greycoffey
Cytat(pedro84 @ 30.04.2012, 13:04:54 ) *
Na Scorpionsów ostatniego dnia sierpnia udaję się biggrin.gif

Ja też, ja też!
pedro84
Cytat(greycoffey @ 30.04.2012, 21:21:38 ) *
Ja też, ja też!

To na piwo idziem. Sprzeciwów nie słyszę biggrin.gif
greycoffey
Teraz tylko bilet kupić. Jak zobaczysz zgarbionego nerda w sweterku, z okularami -66,6 i z białymi skarpetami do sandałów, to wiedz, że to ja ;P
pedro84
Cytat(greycoffey @ 2.05.2012, 12:07:40 ) *
Teraz tylko bilet kupić. Jak zobaczysz zgarbionego nerda w sweterku, z okularami -66,6 i z białymi skarpetami do sandałów, to wiedz, że to ja ;P

Było brać w przedsprzedaży smile.gif Jak zobaczysz długowłosego, brodatego i brzuchatego Olafa (z naciskiem na to ostatnie) to podbijaj śmiało biggrin.gif
O$iek
Ostatnio miauczałem, że ciągnę internet z otwartego AP'ka, a dziś panowie podłączyli mi stałe łącze. Ma być 12 Mb/s, ale na razie jest tyle

...i tak nieźle po przesiadce z 1 Mb/s smile.gif

!*!
Cytat(O$iek @ 11.05.2012, 12:51:18 ) *
Ostatnio miauczałem, że ciągnę internet z otwartego AP'ka, a dziś panowie podłączyli mi stałe łącze. Ma być 12 Mb/s, ale na razie jest tyle

...i tak nieźle po przesiadce z 1 Mb/s smile.gif

Podawane wartości w ofertach to ~12Mb a nie == 12Mb wink.gif
O$iek
Wiem, czytałem umowę wink.gif Ale to pierwsza umowa, którą opłacam sam i jestem upierdliwy. Po prostu jak gówniarz zaczyna płacić za różne rzeczy sam, to staje się tak samo męczący jak rodzice tongue.gif
Spawnm
Zdałem dziś prawko biggrin.gif
pedro84
Cytat(Spawnm @ 12.05.2012, 22:25:36 ) *

Gratulacje! Heh, jak napisałeś to dopiero uświadomiłem sobie, że prawko zdałem 11 lat temu...
strife
Cytat(Spawnm @ 12.05.2012, 22:25:36 ) *

Gratuluje, no to pora nauczyć się jeździć smile.gif btw. za którym razem?

Widziałem kilka dni temu jak polak opowiadał o prawie jeździe w stanach, dokładniej na Florydzie.
To wyobraźcie sobie, że tam praktyka jest na placyku tylko, z tego co mówił. A na teorii na 25 pytań możesz zrobić 5 błędów
Quantum
@Spawnm gratuluje! smile.gif z kim miałeś egzamin ? ja w radomskim wordzie zdawałem jakoś na początku grudnia
Spawnm
Egzaminował mnie Artur Kwiecień.
Piogola
Bede miał około 95% z informatyki rozszerzonej rolleyes.gif
Diablos
Cytat(Spawnm @ 15.05.2012, 16:46:20 ) *
Egzaminował mnie Artur Kwiecień.

Mąż nauczycielki informatyki z Chałubińskiego ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.