Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt oceniania glosowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciejzowia
poszukuje skryptu w php na dodawanie głosów, czyli mam strone i tam 10 obrazków, chce taki skrypt by pod kazdym obrazkiem byl system do oceniania czyli DObre albo Słabe.
plcm
najprostsza opjca to wklejenie takiego kodu na swoja strone
  1. dobre
  2. <button onclick="this.innerHTML = parseInt(this.innerHTML) + 1">0</button>
  3. slabe
  4. <button onclick="this.innerHTML = parseInt(this.innerHTML) - 1">0</button>

tylko ze te przyciski moze klinkac kazdy ile razy chce jezeli bys chcial aby jedna osoba mogla kliknac tylko jeden raz to musisz stworzyc 2 tabele np
dobre [id, id_user] słabe [id, id_user] i potem do tego skladnie ktora by sprawdzala po kliknieciu czy id danego usera jest juz w tabeli
maciejzowia
a dałbyś rade podać mi taki skrypt i powiedziec co i jak bo nie mam pojecia, próbowałem już mase skryptów wgrać ale żaden nie działa. A chce skrypt tego typu ze mam kilka obrazków i każdy z nich można ocenić i tylko raz i pokazuje się wynik np. Głosuj: mocne · słabe | Ocena: 1043 (Liczba głosów: 1119). Prosiłbym o takie cos ;/
lukaskolista
Jezeli chcesz napisac drugie demotywatory to wbrew pozorom potrzeba do tego calkiem sporej wiedzy. Samo klikanie nie zalatwia sprawy, bo glosy musza sie gdzies zapisywac. Do tego dochodzi sprawdzanie, czy dany uzytkownik juz glosowac, co w przypadku braku zalogowania jest sporym problemem, jezeli taki system mialby faktycznie blokowac mozliwosc ponownego glosowania (jak ktos chce to potrafi). Poza tym nie ten dzial.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.