1) Lewa kolumna ta niebieska wydaje mi się zbędna albo postaraj się ją jakoś lepiej zagospodarować, bo masz miejsce do popisu.
Tu się tyczy też fakt, że na każdej podstronie w tej kolumnie jest to samo:
Kod
Mater Defense - to strona o bezpieczeństwie komputerowym oraz programowaniu przeznaczona dla początkujących pasjonatów informatyki. Jednak strona i jej autor nie odpowiada za niezgodne z prawem wykorzystywanie treści na niej zawartych. Wszelkie informacje zawarte są jedynie w celach edukacyjnych.
2) Graficznie strona też leży, nie wiem jakie masz doświadczenie, ale nie widzi mi się po prostu taki układ
3) Co zrobisz przy ilości artykułów równych np 100 ? Będą podstrony ?
4) Jak już dajesz filmiki to embeduj je na swojej stronie, bez sensu jest przechodzenie na YT
5) Mówisz o kompletnych podstawach php, a już zaczynasz od wypisania tekstu nie wspominając o tym, że nie musimy korzystać z nawiasów możemy też zrobić
echo 'dupa'; i tekst też zostanie wyświetlony. Zrobiłeś też kawałek o zmiennych, zmienna $x, która trzyma tylko tekst, nie wspomniałeś, że zmienne w PHP mogą przyjmować różne wartości, dalej... wspomniałeś o $_GET['']; ale mogłeś dać bardziej konkretny przykład typu wysłanie i odebranie tej zmiennej przez $_GET. To tyczy się pierwszej lekcji, reszty nie oglądałem

6) Ten licznik z lewej strony i to coś pod licznikiem możesz albo wywalić albo gdzieś dać w miejscu mniej widocznym.
Co do samego pomysłu: Jeśli zrobisz to dobrze i rzeczywiście zainteresujesz się PHP i robieniem na ten temat DOBRYCH filmików (nawet sobie grupuj np "Lekcja 1: Zmienne") to ma to jakąś szansę, co do serwera, na początek niech sobie będzie darmowy, ale jeśli chcesz coś większego rozkręcić to sugeruję kupno czegoś lepszego.