Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bądź Lepszy - platforma motywująca
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Lethys
Witam,

Od jakiegoś czasu tworzę stronę, która będzie motywowała i pomagała ludziom osiągać ich cele i marzenia. Pierwsza wersja strony spotkała się z dużą krytyką, ale nie poddałem się.

Stronę kompletnie przerobiłem, zainwestowałem trochę pieniędzy, trochę więcej pracy i powracam smile.gif

Strona jest w wersji beta, zostało mi jeszcze kilka rzeczy do poprawienia ale jest już funkcjonalna.

Ogólnie co daje strona:

- pomaga w dobrym sformułowaniu celu
- udostępnia panel pracy nad celem, możemy dodawać aktualizacje, spostrzeżenia naszej pracy nad celem (taki dziennik rozwoju)
- motywuje do osiągnięcia celu (odlicza czas w dniach)
- przypomina mailowo o naszym celu, jeżeli przestaliśmy pracować nad nim
- daje dostęp do poradników (obecnie ich jeszcze nie ma ale katalog już działa)

System jest tak stworzony aby powstała społeczność ludzi którzy pracują nad sobą i swoimi marzeniami. W systemie istnieje ranking użytkowników (punkty się dostaje za swoje cele, polecenia użytkoników, dodawanie poradników do bazy). Oprócz rankingu ciekawą opcją są profile użytkowników, na których możemy przykładowo zobaczyć nad jakim celem dany user pracuje (jeżeli oczywiście zezwoliłna to - opcja cel anonimowy on/off).

Adres strony: www.badzlepszy.pl

Konto testowe:
email: test@test.pl
pass: test

Udostepniam konto testowe ale zachęcam do rejestracji i korzystania z serwisu smile.gif

Chciałbym abyście powiedzieli co ogólnie o tym myślicie? Co się podoba, co nie podoba? Co myslicie o projekcie?
!*!
- przerób linki na ładne, bo action=logownie, no nie wypada wink.gif
- informacja że trwa logowanie, jest zbędna
- odrzuca mnie ta ilość kroków, jest ich za dużo i to zniechęca do klikania w "dalej" (szczególnie linuksiarza)
- "Poświęcony czas" to są minuty? dodaj pole wyboru
- "Sformułowanie celu zawiera niedozwolone znaki." Myślnik to niedozwolony znak?
- nie podoba mi się użycie wszędzie webforms. webforms jest od dekorowania tekstu w bannerach reklamowych, ewentualnie w nawigacji, ale nie dla treści!
- niepotrzebny jest też informator po kliknięciu w "dodaj cel", skoro zaatakował mnie samouczek.

Wygląda nieźle, podczepiłbym teraz pod to ajax dla lepszej wygody.

W czym robiłeś ten filmik prezentacyjny?
Lethys
Film robiony był w after effecie. Kupiłem gotowy projekt + muzykę i zrobiłem filmik pod swój portal. Fajna sprawa bo praktycznie bez większej znajomości tego programu z gotowym projektem można coś takiego zrobić za około 100zł.

Te ważniejsze linki są już przerobione na przyjazne, przykładowo linki celów. Resztę zrobię jeszcze.

Z tym samouczkiem jest tak, że chciałbym przekazać w nim podstawową wiedzę o serwisie, myślałem nad nagraniem krótkiego filmu instruktażowego gdzie bym wszystko wyjaśnił zamiast tych kroków ale obecnie nie mam warunków aby coś takiego nagrać.

Sformułowanie celu obecnie pozawala na stosowanie liter + cyfry ale to rzecz umowna mogę dodać myślink ale nie widze sensu aby stosować myślink w formułowaniu celu tongue.gif

!*!
Bo ktoś mógłby dodać cel "ożenić się z panią nowak-kowalską" i co? od razu widzi że to nierealne biggrin.gif
mccd

Te Polskie znaki chyba nie miały takie być wink.gif

Co do całości, bardzo ciekawy pomysł smile.gif
Evinek
Tworzyłem swój cel i napisałem tam: "CMS'a". Oczywiście wyskoczył błąd...
Moim zdaniem backslash by wystarczył... nie które takie znaki są potrzebne.
Dalej...

Poza ekran wystaje - rozdzielczość: 1440x900, xp, najnowszy Chrome (suwak się pokazuje na boki).

Mało kategorii.

W profil/Nick/ te trzy górne przyciski powinny coś robić. Tzn. ten nick nie, ale stworzone cele - przenosić do celów użytkownika, miejsce w rakingu - do rakingu i podświetlić go.
Czemu tak? Bo jak się na nie najeżdża to wydaje się, że są klikane - co akurat jest nieprawdą.

Może dodać podgląd celów innych?
Więcej może liter w temacie celu? Moim zdaniem to trochę za mało.

Jeszcze rejestracja, gdy się kliknie to jest tylko na środku ekranu te okienko. Gdy się zarejestruje to nie mam gdzie się podziać, ani wróć ani zaloguj (albo jestem ślepy...). To też możesz inaczej zrobić.

Informacje o celu
Link: http://www.badzlepszy.pl/test/css/icons/32/folder.png
Czyli coś u Ciebie dodało "test/" - usuń i będzie dobrze.

Ogólnie projekt fajny lecz do małych poprawek.
Oczywiście założyłem tam konto i mój cel będę robił razem z tym.

Oceny:
Grafika - 10
Skrypt - 7
Ogólna - 8

@EDIT:
Właśnie jeszcze zobaczyłem raking.
Jest tam błąd, że po lewej w menu pokazuje mi: Raking [118].
Gdy wejdę to u góry: Ranking użytkowników (Twoja pozycja: 118).
Ale ogólnie w rakingu jestem ostatni i mam tam pozycje: 155.
Valik
Musze przyznać że strona jest bardzo ciekawa, jak i sam system na ktorym stoi - jeszcze go sobie potestuje trochę aaevil.gif
Lethys
Witam,

Poprawiłem większość błędów i źle wyglądających rzeczy smile.gif

Dodatkowo dodałem kilka nowych opcji jak np. zadania które wprowadzają użytkownika w działanie serwisu.

Zmieniłem całkowicie sposób wyświetlania celów. Teraz jest wszystko jasne i przejrzyste.

Zapraszam do odwiedzenia strony, konto testowe nadal aktualne.
Fifi209
Mnie irytuje, że jeżeli się zaloguję i wejdę na: http://www.badzlepszy.pl/ to muszę logować się jeszcze raz albo dopisywać do linku /start/

Ogólnie bardzo ładnie, estetycznie, przyjemne dla oka. smile.gif

@edit
Przy rejestracji, dodaj kalendarz albo możliwość wyboru lat z selecta ;p dodaj też powtarzanie hasła ;-)

Wiem co bym dodał, aby celem mogło być zbieranie pieniędzy np. na samochód, wtedy byśmy mieli wirtualną skarbonkę ze statystykami ile sobie wpłacamy ;]
lukaskolista
Po rejestracji konta powinno przekierowac na strone glowna - w tej chwili pozostaje przy formularzu i to jest wedlug mnie nieestetyczne.
Podczas tworzenia celu listy rozwijane maja szerokosc taka jak kontener - nie widze sensu, aby lista z opcjami tak/nie miala 1600px bo musze jechac myszka na drugi koniec ekranu zeby ta liste rozwinac.

Poza tym pomysl fajny, na pewno skorzystam, bo czesto cos zaczynam i nie koncze.
Niktoś
Dość ciekawie to wygląda.
Dodaj sobie Facebookowy Lubie To na stronie głównej -myślę, że opcja się przyda smile.gif choćby w pozycjonowaniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.