Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Android zegar
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Pawel_W
Witam,

Chciałem zapytać, bo pewnie wielu z Was ma telefon z Androidem.

Otóż posiadam htc sensation i zauważyłem, że zegar każdego dnia spóźnia mi o 2 minuty, co jest raczej dziwne - nie dalej jak wczoraj przestawiałem go, żeby szedł tak jak powinien, a po 24h znów jest nie tak... Wie ktoś co może być przyczyną?

Z góry dzięki smile.gif
Szymciosek
Obstawiam, że soft.
mls
Cytat(Pawel_W @ 4.05.2012, 00:08:16 ) *
Otóż posiadam htc sensation i zauważyłem, że zegar każdego dnia spóźnia mi o 2 minuty, co jest raczej dziwne - nie dalej jak wczoraj przestawiałem go, żeby szedł tak jak powinien, a po 24h znów jest nie tak... Wie ktoś co może być przyczyną?

Przyczyną mogą być nieprawidłowo ustawione zegarki według których ustawiasz telefon. Aparat sam sobie ustawia czas wg danych z sieci (od operatora i z Internetu).
markonix
Mój telefon raz już 2 razy w nocy podróżował w czasie i przestawił się o kilka godzin...
Fifi209
Tak jak napisał mls, ustaw sobie aby pobierał od operatora - nie ma problemu, działa świetnie smile.gif
Pawel_W
synchronizowałem go tak, żeby działał równo z google - po wpisaniu "czas" do wyszukiwarki pojawia się aktualna godzina, która jest dobra, bo wg niej jeździ np. krakowskie mpk, a tak to za przeproszeniem dupa, bo mi spóźnia o te 2 minuty smile.gif
mls
Cytat(Pawel_W @ 4.05.2012, 11:15:46 ) *
synchronizowałem go tak, żeby działał równo z google - po wpisaniu "czas" do wyszukiwarki pojawia się aktualna godzina, która jest dobra, bo wg niej jeździ np. krakowskie mpk, a tak to za przeproszeniem dupa, bo mi spóźnia o te 2 minuty smile.gif

OMFG.
Cóż, czasy niehybnie się zmieniają... Teraz już nawet czas sprawdza się przez google... :/
Pawel_W
to może znasz jakiś lepszy sposób? może miałem radio sobie włączyć i czekać do wiadomości? bo ze swojej strony nie widzę w tym nic dziwnego i uważam to za najszybszą opcję - ctrl + t, "czas", enter i mam... smile.gif
Fifi209
Najszybciej pobierać od operatora ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.