Hej! Chciałbym się pochwalić projektem, nad którym ostatnio pracuję - http://edumemo.pl. Jest to platforma do nauki języków obcych, na której można uczyć się między innymi angielskich słówek wykorzystując fiszki i system wyznaczający powtórki (podobny do tego, jaki jest np. w SuperMemo lub Anki). Strona jest cały czas w rozwoju... Wkrótce pojawią się kolejne kursy - do niemieckiego i szwedzkiego. Chciałbym Was zapytać przede wszystkim o to, co myślicie o wyglądzie strony? Czy jest czytelnie? Czy wiadomo o co chodzi? Czy aplikacja ładuje się szybko? Czy nagrania audio odtwarzają się od razu po kliknięciu w fiszkę? Jakie funkcje powinny znaleźć się w aplikacji, których jeszcze nie ma?
Jeśli ktoś ma uwagi do samego kodu, również będę wdzięczny. Jak napisałem, strona jest cały czas w rozwoju, ale po wielu testach kod JS wydał mi się na tyle stabilny, żeby można go było z powodzeniem opublikować. Wiem, że momentami aplikacja może na chwilę zastygnąć (w trakcie np. ładowania), ale pracuję nad tym, żeby wszystko działało bez problemów.
Byłbym również wdzięczny, jeśli użytkownicy Safari na iOS mogliby sprawdzić, czy przed załadowaniem dźwięku jest krótka, pół sekundowa przerwa? Nie wiem dlaczego, ale Safari na Windows nie obsługuje w JS metody canPlayType (chociaż na stronach w3c napisali, że obsługuje), dlatego alternatywnie dźwięk odtwarzany jest przez SoundManager2 i tam powstaje krótka przerwa. Jestem ciekaw, czy pod iOS ten problem też istnieje.