Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak komuś się chce trochę pokłócić broniąc PHP to zapraszam
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
wiewiorek
Jak ktoś ma ochotę i czas polemizować / bronić / dyskutować / odpierać argumenty o tym że PHP jest do kitu to zapraszam pod adres: http://forum.4programmers.net/Kariera/1441...851359#id851359 bo w tym wątku na tamtejszym forum nastąpił totalny atak na PHP tongue.gif
!*!
4programmers - nie sądziłem że to jeszcze istnieje... Ostatni post ma trochę racji. PHP nikt nie trzyma za mordę i robi się syf.
rafio
Szkoda czasu na takie wojenki, nic i tak nigdy z nich nie wynika.
Niktoś
Cytat
4programmers - nie sądziłem że to jeszcze istnieje

Istnieje , istnieje i byłem tam forumowiczem, jednakże kazałem skasować tam swoje konto ze względu na ogólny poziom wypowiedzi i kultury samego forum.Po prostu nie dorasta do pięt forum PHP.pl i innych np.WSS i CodeGuru.pl, gdzie zasad kultury po prostu się przestrzega.
Ja bym nie brał do serca tych słów krytyki PHP wybiegających z tamtego forum. Jakby PHP było słabą technologią to czy 76% stron na świecie byłoby w niej budowanych?
Technologia ma swoje wady, ale która ich nie ma? Z tamtego forum czytałem o słabej dokumentacji PHP ,a ja bym powiedział, że jest bardzo dobra, gdyż dokumentacja to nie tylko strona PHP.NET ale również dokumentacje frameworków takich jak Zend , Cake ,Yii i inne, oraz mnóstwo przykładów na różnych forach.
Mówię wam ,że gorzej z dokumentacja wygląda w innych technologiach programistycznych, poza tym nie powinno to być kryterium oceniania samej technologii.
pedro84
Cytat(wiewiorek @ 2.06.2012, 15:13:11 ) *
Jak ktoś ma ochotę i czas polemizować / bronić / dyskutować / odpierać argumenty o tym że PHP jest do kitu to zapraszam pod adres: http://forum.4programmers.net/Kariera/1441...851359#id851359 bo w tym wątku na tamtejszym forum nastąpił totalny atak na PHP tongue.gif

Na takie gadki to szkoda czasu, tak samo jak na 4programmers.net.
Speedy
Głupie gadanie. Język dobiera się w zależności od potrzeb, możliwości, wymagań i projektu, a nie dlatego, że jest "trendy". Jak ktoś jest dupą wołową, to i w javie zrobi syf.
Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że czasem klient może wręcz narzucić technologię i nie ma wtedy dyskusji.
!*!
Cytat(Speedy @ 2.06.2012, 16:20:52 ) *
.. czasem klient może wręcz narzucić technologię i nie ma wtedy dyskusji...

Apage, satanas!
marcio
Cytat(pedro84 @ 2.06.2012, 16:06:31 ) *
Na takie gadki to szkoda czasu, tak samo jak na 4programmers.net.

Cytat
Istnieje , istnieje i byłem tam forumowiczem, jednakże kazałem skasować tam swoje konto ze względu na ogólny poziom wypowiedzi i kultury samego forum.Po prostu nie dorasta do pięt forum PHP.pl i innych np.WSS i CodeGuru.pl, gdzie zasad kultury po prostu się przestrzega.
Ja bym nie brał do serca tych słów krytyki PHP wybiegających z tamtego forum. Jakby PHP było słabą technologią to czy 76% stron na świecie byłoby w niej budowanych?

Ale pie****** omg az zal.

Sry dla mnie na forach nie jest wazna kultura forum a jego poziom...

Ze niby jest niski poziom?Jest tam wielu ktorzy znaja sie na rzeczy czyli np taki GL tez jest h**** bo ludzie sie tam jezdza?
Smieszni jestescie jak chcecie miec poziom to idzcie na fora dla kaplanow...dajcie spokoj az sie noz w kieszeni otwiera jak czytam takie wypowiedzi...tutaj tez za samo powtarzanie sie tych samych watkow poziom sie obniza i ktos z tego powodu placze?
Niktoś
Cytat
Sry dla mnie na forach nie jest wazna kultura forum a jego poziom

Jedno z drugim się wiąże, po za tym opluwanie innych mniej doświadczonych użytkowników świadczy o braku kultury i wyrozumiałości ów osób.Spotkałem się z licznymi takimi wątkami i zero reakcji tamtejszych moderatorów. Jeśli taki "śmietnik" Ci odpowiada to proszę bardzo bo mi nie.

Cytat
Smieszni jestescie jak chcecie miec poziom to idzcie na fora dla kaplanow...dajcie spokoj az sie noz w kieszeni otwiera jak czytam takie wypowiedzi...tutaj tez za samo powtarzanie sie tych samych watkow poziom sie obniza i ktos z tego powodu placze?

Chyba zapomniałeś jak pierwszy raz pisałeś swoje "hello world" i nie chciałbyś z tego powodu, aby ktoś ci mizgał tylko dlatego bo był bardziej doświadczony.
Poziom wypowiedzi też musi być,a tym bardziej wyrozumiałość dla osób trzecich. Tam tego brak.
Pawel_W
Cytat(Niktoś @ 2.06.2012, 20:21:15 ) *
Chyba zapomniałeś jak pierwszy raz pisałeś swoje "hello world" i nie chciałbyś z tego powodu, aby ktoś ci mizgał tylko dlatego bo był bardziej doświadczony.

ja jak zaczynałem programować w php to nie wiedziałem że jest takie forum i do wszystkiego dochodziłem sam poprzez choćby nawet wielogodzinne przeszukiwanie googla, a nie zawracanie d*** innym prostymi pytaniami na które szukanie odpowiedzi w wyszukiwarce zajmuje góra 5 minut, to tak odnośnie postępującego rozleniwienia społeczeństwa programistów smile.gif
Niktoś
Cytat
ja jak zaczynałem programować w php to nie wiedziałem że jest takie forum i do wszystkiego dochodziłem sam poprzez choćby nawet wielogodzinne przeszukiwanie googla, a nie zawracanie d*** innym prostymi pytaniami na które szukanie odpowiedzi w wyszukiwarce zajmuje góra 5 minut, to tak odnośnie postępującego rozleniwienia społeczeństwa programistów

To był tylko przykład z hello world. Forum przeznaczone jest dla osób życzliwych ,którzy potrafią udzielić wskazówek innym mniej doświadczonym użytkownikom, a nie ich bluzganie. Zasada jest prosta, jeśli nie chcesz udzielać pomocy innym bo uważasz ,że temat jest błahy to po prostu nie udzielasz odpowiedzi, ale po co bluzganie ich?Mi na tym forum się jeszcze nie zdarzyło ,choć kutnie były i sprzeczne poglądy, ale nie obrażały nikogo.
marcio
A wiec zacznijmy od tego ze jak ktos zada pytanie ktore jest rzadko spotykane to jest jedna sprawa, co innego jak na tydzien przypada 5 takich samych watkow to juz inna inkszosc zreszta ja sledze 20 roznych for i nie mam problemu...jak ktos ma do mnie jakies ale to powiem swoje i tyle
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.