Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Dental+ - szablon html
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
prowseed
Witam,
chwalę się znowu.
Oto takie coś, co sobie zacząłem dwa dni temu (albo trzy...). Pech sprawił, że jestem chory i musiałem sobie darować kilka codziennych rzeczy (jak studia i praca i zmywanie i sprzątanie), więc zamiast tak leżeć w łóżku bezczynnie całymi dniami wolałem się zająć czymś konkretnym, tym bardziej, że miałem lekką motywację z zewnątrz. Jest to tylko jedna statyczna strona, żadne zewnętrzne linki nie działają- http://maciejkwas.pl/dental/home_1.html . Coraz mniej mi się podobają przyciski w sliderze, więc je chyba wymienię na coś bardziej subtelnego. Tym samym porzucam na razie rozwój Bramy ( Temat: www Brama szablon html ) - jeśli ktoś uważa, że jest w stanie wnieść do niej odrobinę świeżości i poprawić to i owo (jak typografia czy układ i ogólne odczucie), to jestem w stanie się podzielić źródłem (html+psd) i późniejszym ewentualnym zyskiem (w przypadku braku dochodów ostatecznie ma się fajny szablon dla klienta- ja go pewnie nie użyję jak sprzedaż nie wypali : ) )

Pozdrawiam i czekam na opinie
pyro
Cześć. Podobnie jak poprzedni szablon ten również jest wysokiej jakości. Tym razem nawet od czytania oczy nie bolą smile.gif . Widać, że przeglądałeś serwisy typu templatemonster. Według mnie jest to solidnie wykonana praca. Mógłbyś zmodyfikować taką jedną pierdółkę, żeby dla danych adresowych / telefonu stosować znacznik address, bo przy niektórych wtyczkach z tego znacznika od razu pokazane są "dane kontaktowe właściciela strony". Chyba podobnie z niewidomymi. Poza tym wartość kodu wtedy wzrasta semantycznie.
Twist
Rozumiem, ze to zdjecie dziecka z lyzeczka w buzi, ma wywolac usmiech na twarzy, ale ekhem.. no ja bym je usunal jednak smile.gif

Poza tym bardzo zgrabnie, zwiewnie i nowoczesnie
Helid
W tym dziale rzadko trafia się coś naprawdę wartego uwagi - taki jest właśnie Twój layout. Jedyne co bym w nim zmienił to czcionka w menu.
!*!
Dobra robota, wygląd w stylu "amerykańskim". Skąd brałeś zdjęcia i czy są one do użytku komercyjnego? Również zrobiłbym coś z fontem w menu, jakiś lekki webfont, taki jak nagłówek? Przyczepiłbym się jeszcze do:

1. <div id="header">
  2. <div class="clear"></div>
  3. ...
  4. <!-- Slideshow controls -->
  5. <div id="back"></div>
  6. <div id="next"></div>
  7.  
  8. <!-- Handlers for the content in slideshow -->
  9. <div class="main">
  10. <div class="grid3">
  11. <div id="headertxt">
  12. <p class="caption">
  13. <span id="firstline"></span>
  14. <span id="secondline"></span>
  15. </p>
  16. <p id="description">
  17. </p>
  18. </div>
  19. </div>
  20. <div class="clear"></div>
  21. </div>
  22. <div id="band"></div>
  23. </div>

To chyba nie tak powinno być wink.gif
prowseed
Cytat(!*! @ 7.06.2012, 14:31:26 ) *
Dobra robota, wygląd w stylu "amerykańskim". Skąd brałeś zdjęcia i czy są one do użytku komercyjnego? Również zrobiłbym coś z fontem w menu, jakiś lekki webfont, taki jak nagłówek?

Jedno zdjęcie kupiłem na istockphoto ( http://www.istockphoto.com/stock-photo-127...oon-concept.php ), a drugie na photodune ( http://photodune.net/item/smiling/2470072?...hor=Pressmaster / tu już mi się nie chciało tak bardzo wycinać tej laski smile.gif ), ale nie- nie mam praw do redystrybucji, zwykła licencja na pokazywanie w demie.

Cytat
To chyba nie tak powinno być ;)

Nie, nie : ) Mam zamiar całkowicie to przerobić i wrzucić w plugin- to tak na razie, aby grało smile.gif
r4xz
b. ładna praca, ale...
http://konkurs.php.pl/ - pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem szablon smile.gif

btw jak zmieniasz top na niebieski to i tło pod strzałkami/menu zmień na ten sam kolor (albo daj czarne z przezroczystością)
prowseed
Cytat(r4xz @ 7.06.2012, 15:03:51 ) *
b. ładna praca, ale...
http://konkurs.php.pl/ - pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem szablon smile.gif

Przyznam, że ten wygląd bardzo mi się podoba i mam to w swoich zakładkach pt. 'inspiracje' więc zapewne jakiś wpływ na moją pracę miał : )

Cytat
btw jak zmieniasz top na niebieski to i tło pod strzałkami/menu zmień na ten sam kolor (albo daj czarne z przezroczystością)

Nie taki znowu niebieski ; ) To jest żółto-zielona szarość- przy okazji może masz źle skalibrowany monitor?
Ale główne załózenie jest takie, by zrobić kilka wersji kolorystycznych, tzn. na pewno będzie jeszcze wersja niebieska.
r4xz
tzn. nie powiem, laptop używany głównie do pisania więc całkowicie przyciemniony + parę nakładek co by oczy 1-2 godziny później zaczynały boleć, ale i tak na niebieski to nie wygląda (nie wiem jak na to wpadłem, może to przez małą znajomość 'nietypowych' nazw kolorów) smile.gif
Tuminure
Oczywiście świetny szablon (jak zawsze zresztą, chciałoby się powiedzieć tongue.gif).

Mam takie pytanko - ot z czystej ciekawości - czy ta pulsująca kropka, napisana w JS to dobry pomysł? Nie lepiej takie rzeczy rozwiązywać animacjami z CSS3?
No i jeszcze taka mała uwaga do wykropkowanej mapy - troszkę miga na moim ekranie podczas przewijania strony, nie jest to uciążliwe ale daje troszkę dziwny efekt.
prowseed
Cytat(Tuminure @ 8.06.2012, 08:30:01 ) *
Oczywiście świetny szablon (jak zawsze zresztą, chciałoby się powiedzieć tongue.gif).

Mam takie pytanko - ot z czystej ciekawości - czy ta pulsująca kropka, napisana w JS to dobry pomysł? Nie lepiej takie rzeczy rozwiązywać animacjami z CSS3?

Uważam, że póki nie działają we wszystkich przeglądarkach- nie : )
Bo z tego co pamiętam, to deklaracje z rodziny keyframes obsługuje w dużym stopniu tylko webkit i w małym firefox.
Puszy
Jak dla mnie świetnie. Bardzo podoba mi się animacja menu i do tego dobrze dobrana paleta kolorów. 9+/10
Daiquiri
Jedna rzecz, do której można się przyczepić... jaka jest tematyka layoutu? W nazwie widzę Dental+, ale kompletnie nie kojarzy mi się ze stomatologią... Poza tym dla mnie ciut zbyt minimalistyczny w topie, reszta jak najbardziej ok smile.gif.
konole
Cytat(Daiquiri @ 19.06.2012, 10:38:40 ) *
Jedna rzecz, do której można się przyczepić... jaka jest tematyka layoutu? W nazwie widzę Dental+, ale kompletnie nie kojarzy mi się ze stomatologią... Poza tym dla mnie ciut zbyt minimalistyczny w topie, reszta jak najbardziej ok smile.gif.

Wystarczyłoby chyba zmienić kolorystykę z pomarańczowego do jasnoniebieskiego i byłoby na prawdę super imo. smile.gif
ciekawskiii
ja tylko napisze ze Twoje szablony bardzo mi sie podobaja, i ten i brama sa swietne, jedyne co bym zmienil to w stopce bialy input i text na bardziej ciemniejszy bo troche bije po oczach jak dla mnie ale to kwestia gustu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.