Mam problem z wykonaniem instrukcji. Chcę, by po zaimportowaniu danych z formularza :
<html> <body> <form action="wynik.php" method="post"> Pytanie 1. 9 <input type="text" name="q1" size=4 maxsize=7 /> <br> Pytanie 2. 8 <input type="text" name="q2" size=6 maxsize=6 /> <br> Pytanie 3. 7 <input type="text" name="q3" size=8 maxsize=8 /> <br> Pytanie 4.7 <input type="text" name="q4" size=8 maxsize=8 /> <br> Pytanie 5. 6 <input type="text" name="q5" size=8 maxsize=8 /> <br> Pytanie 6. 5 <input type="text" name="q6" size=1 maxsize=1 /> <br> Pytanie 7. 4 <input type="text" name="q7" size=9 maxsize=9 /> <br> Pytanie 8. 3 <input type="text" name="q8" size=9 maxsize=10 /> <br> Pytanie 9. 1 <input type="text" name="q9" size=7 maxsize=7 /> <br> Pytanie 10. 2 <input type="text" name="q10" size=1 maxsize=1 /> <br> <input type="submit" value="Zatwierdź"/> </body> </html>
strona sprawdziła ich poprawność za pomocą instrukcji if :
W przypadku choć jednej błędnej instrukcji ma wyświetlić się obrazek "m", a w przypadku wszystkich poprawnych odpowiedzi na stronie ma ukazać się obrazek "b". Strona podczas wczytywania pomija mi kawałek kodu i wyświetla tylko obrazek "m" wraz z częścią kodu, bez względu na odpowiedzi. Co mam zrobić?
<? $a=$_POST['q1']; $w=$_POST['q2']; $d=$_POST['q3']; $f=$_POST['q4']; $g=$_POST['q5']; $h=$_POST['q6']; $j=$_POST['q7']; $k=$_POST['q8']; $l=$_POST['q9']; $z=$_POST['q10']; if ($a=="jjj" && $w=="aaa" && $d=="bbb" && $f=="ccc" && $g=="ddd" && $h=="eee" && $j=="fff" && $k=="ggg" && $l=="hhh" && $z=="iii") else ?>