Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tadam — minutnik do Pomodoro na Maka
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.radex

http://tadamapp.com

Cześć! Tytułem wstępu chciałbym się pochwalić, że wczoraj opublikowałem moją pierwszą aplikację na Maka na App Storze. wstydnis.gif A jak jest aplikacja, to musi być i strona smile.gif

Jestem bardzo dumny z tego designu, bo zasadniczo jestem programistą, a nie designerem i zwykle wszystkie moje designy wyglądają beznadziejnie tongue.gif

A Wy, co o nim sądzicie? smile.gif Jeśli jest tu ktoś biegły w angielskim, to byłbym także wdzięczny za ocenę copywritingu.

PS. Do wszystkich Makowiczów — serio, bardzo przydatna aplikacja, polecam smile.gif
PPS. Użytkownicy Windowsa i Linuksa zapewne nie mają w systemie Gill Sansa (a nie myślałem o czcionce zastępczej), więc daję linka do pełnego screenshota: http://s6.ifotos.pl/img/Unknownpn_rsphaxh.png
!*!
W końcu ktoś, kto wie do czego jest HTML5 i jak z niego korzystać. Ewentualnie mógłbyś skorzystać z webfonts, aby u każdego font wyglądał tak samo.
.radex
Cytat(!*! @ 9.06.2012, 14:22:33 ) *
W końcu ktoś, kto wie do czego jest HTML5 i jak z niego korzystać. Ewentualnie mógłbyś skorzystać z webfonts, aby u każdego font wyglądał tak samo.

Tak, mógłbym i na pewno tak zrobię. Po prostu aplikacja jest przeznaczona na Maka, więc wystarczyło mi, żeby strona wyglądała idealnie na OS X (Gill Sans jest fontem systemowym) i nie szukałem zamienników.

Jak wydam v1.1 i będę miał trochę więcej czasu to na pewno nad tym popracuję (i zadbam, żeby strona dobrze wyglądała na urządzeniach mobilnych)
skowron-line
Ubuntu FF
http://imageshack.us/photo/my-images/528/screenshotfc.png/
!*!
.radex testuj tu http://browserlab.adobe.com
.radex
Cytat(skowron-line @ 9.06.2012, 14:30:25 ) *

Dzięki, rzeczywiście tongue.gif U mnie na Firefoksie też był taki (dziwny) bug

Naprawione wink.gif
mls
Wszystko fajnie, ale taki mały OT - 3€?! Takie coś powinno być darmowe.
Typowe podejście początkującego programisty - zrobić aplikację która właściwie nic nie robi, i brać za to dużo za dużo. Takich aplikacji jest w AppStore wiele i raczej nie są zbytnio popularne. Powiem więcej - nie są wcale popularne. Standard dla tak prostych aplikacji, jeśli już muszą być płatne, to najniższa możliwa opcja - 0,99$/0,79€.
.radex
Cytat(mls @ 11.06.2012, 15:57:31 ) *
Wszystko fajnie, ale taki mały OT - 3€?! Takie coś powinno być darmowe.
Typowe podejście początkującego programisty - zrobić aplikację która właściwie nic nie robi, i brać za to dużo za dużo. Takich aplikacji jest w AppStore wiele i raczej nie są zbytnio popularne. Powiem więcej - nie są wcale popularne. Standard dla tak prostych aplikacji, jeśli już muszą być płatne, to najniższa możliwa opcja - 0,99$/0,79€.

1. Sory, ale nie jestem początkującym programistą, ok?
2. Mylisz się, takich aplikacji nie ma na Mac App Store wiele. Powiem więcej, przeszukałem wszystkie tajmery na MAS i żaden nie był odpowiednio zaprojektowany do tego konkretnego celu tak jak być powinien. Serio, ani jeden. Diabeł tkwi w szczegółach, które ciężko przedstawić w kilku słowach i na kilku obrazkach i zdawało by się, że każdy Makowicz zdaje sobie z tego sprawę.
3. Nie wiem czy zauważyłeś, ale ceny na MAS (szczególnie aplikacji w kategorii Productivity) znacznie różnią się od tych na iOS-owym App Store.

Sorki za ostrzejszy ton, zwykle bardzo sobie cenię każdy feedback, ale ten tekst: "Typowe podejście początkującego programisty" był trochę nie na miejscu.

— radex.
MWL
.mls - jesteś "prawdziwym" programistą?

A co to jest "prawdziwy", jesteś "zaawansowany"? To powinienneś wiedzieć cokolwiek o zarządzaniu czasem i pracą. Moim zdaniem soft jest bardzo dobry, szczególnie przydatny developerom którzy programują, a nie tylko siedzą i klepią.

Zastanów się co mówisz, a jeśli masz jakieś kompleksy to od tego są psycholodzy...
!*!
Cytat
Takie coś powinno być darmowe.

Darmowe to mogą być płatki śniegu w zimę.

Cytat
Powiem więcej - nie są wcale popularne. Standard dla tak prostych aplikacji, jeśli już muszą być płatne

Od tego jest rak opensource, usiądź i napisz własną na odpowiedniej licencji GPL, czas start.
MWL
Tak przy okazji, 3euro to wg. dzisiejszego kursu AŻ 12,88zł. Kurde, faktycznie, to może być bardzo dużo czasu pracy, taka kwota wręcz może zrujnować kolegę. Może zrobimy jakąś zrzutkę, co? jakby tak 48 osób dało po 25gr (chociaż nie wiem czy to nie za dużo, bo taka zrzutka powinna być darmowa) to by kolega miał na taki program wink.gif

Licencja developera apple, też kosztuje, jestem Ciekawy czy znalazło by się 1370 osób które dysponowało by kwotą 25gr wink.gif
Daiquiri
Ludziska, rozumiem, że mamy oceniać stronę... smile.gif. Dajmy sobie spokój z przepychankami o cenę.
mls
Cytat(MWL @ 11.06.2012, 17:03:50 ) *
.mls - jesteś "prawdziwym" programistą?
A co to jest "prawdziwy", jesteś "zaawansowany"?

Użyłem gdziekolwiek w swoim poście określenia "prawdziwy"? Czy po prostu nie widzisz różnicy pomiędzy całkiem odmiennymi wyrazami?

A soft może i dobry. Ale nie wart nawet tych 12 zł. Takie jest moje zdanie i nikt poza mną z nim zgadzać się nie musi.

Cytat(MWL @ 11.06.2012, 17:15:55 ) *
Może zrobimy jakąś zrzutkę, co? (...)

Gdyby mi jeszcze ta aplikacja do czegokolwiek potrzebna była... wink.gif

Cytat(MWL @ 11.06.2012, 17:15:55 ) *
Licencja developera apple, też kosztuje, jestem Ciekawy czy znalazło by się 1370 osób które dysponowało by kwotą 25gr wink.gif

A dziękuję, ale druga licencja mi potrzebna nie jest wink.gif

---

Strona zaś, żeby całkowitego OT nie robić, bardzo ładnie się prezentuje. Czytelnie, elegancko, i - jak przystało na stronę makowej aplikacji - z samymi superlatywami wink.gif
.radex
Cytat(mls @ 11.06.2012, 21:10:58 ) *
A soft może i dobry. Ale nie wart nawet tych 12 zł. Takie jest moje zdanie i nikt poza mną z nim zgadzać się nie musi.

Nikt nie miał by zastrzeżeń, gdybyś to powiedział w taki sposób. A że tak nie zrobiłeś to będę wredny i powiem tak: typowa opinia standardowego polaczka aaevil.gif

I na tym zakończmy OT, admina należy słuchać! smile.gif

Cytat
Strona zaś, żeby całkowitego OT nie robić, bardzo ładnie się prezentuje. Czytelnie, elegancko, i - jak przystało na stronę makowej aplikacji - z samymi superlatywami wink.gif

I to mi miło słyszeć. smile.gif
Lorum3
Może pochwalisz się zarobkami po tych kilku dniach?
lukaskolista
Zapewne pochwali sie przed urzedem skarbowym smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.