Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Manager plików
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
toaspzoo
Witam, chciałbym was prosić o ocenę autorskiego "menagera" plików.
Aplikacja jest w fazie początkowej, lecz obsługuje najważniejsze akcje.
Można wysyłać dowolne pliki, każdy element ma przypisaną akcję ppm,dblclick.
Ikony oraz statusbar można przeciągać dowolnie - pozycje są zapisywane.

adres: http://znajomek.unixstorm.org/dropper/

login: demo
hasło:demo

Limit pojemności dla użytkownika to 20MB

Liczę na obiektywne oceny smile.gif
Niktoś
Wejdź na galerie zdjęć i zobacz zdjęcie które dodałem i co się dzieje.
toaspzoo
Tyle, że nic nie ma, ktoś usunął wszystkie foldery, wgraj jeszcze raz smile.gif
Niktoś
  aktualny limit zjdęć: 3/6 -jak nie ma?
toaspzoo
hmmm, nie mówimy o znajomku tylko o dropperze, http://znajomek.unixstorm.org/dropper smile.gif
IceManSpy
Oprócz tego, że folderki się fajnie przesuwa, to nic fajnego tam nie ma. W ogóle to nie jest intuicyjne. Jak wejdę do folderu, to wyświetlają mi się tylko nazwy plików. Może jakiś miniaturki czy coś?
No i taka ilość zapytań ajaxowych... strasznie ich dużo smile.gif

Dla mnie nie ma tutaj nic na razie do oceny.
Niktoś
Zarówno jedno jak i drugie jest dziurawe.Wogóle sprawdzasz typ mime pliku?
Cytat
Może jakiś miniaturki czy coś?

Ciekawe jakby wyglądały miniaturki pliku tekstowego zapisanego jako jpg aaevil.gif
toaspzoo
Cytat(Niktoś @ 11.07.2012, 18:55:30 ) *
Zarówno jedno jak i drugie jest dziurawe.Wogóle sprawdzasz typ mime pliku?

Ciekawe jakby wyglądały miniaturki pliku tekstowego zapisanego jako jpg aaevil.gif

Myślę, że użytkownik, który wysyła plik ze "zmienionym" rozszerzeniem, wysyła go z jakiegoś powodu; jako, że zawartość folderów jest prywatna użytkownik tylko sobie zrobi problem biggrin.gif

W najbliższym czasie wprowadzę miniaturki oraz sortowanie
Niktoś
A jak ktoś Ci wrzuci wirusa?
toaspzoo
Hmm, a w jaki sposób ?
Niktoś
A gdzie są foldery? tongue.gif Trochę żeczy należałoby poprawić.
!*!
IceManSpy ma racje. Nie ma tu nic co można by ocenić. Menadżer plików, tylko gdzie? To jest jakaś imitacja pulpitu, podskakują ikony, jakaś belka (nie wiem po co jest), ikony można brać poza obszar tapety która się nie rozciąga, po kliknięciu na folder nie zawsze się otwiera okno, a jak już to opacity:0.5...

Wniosek, nie ma tu nic prócz d&d i formularza do przesyłania plików.

Cytat
A gdzie są foldery?

Zostaw! Mój jest na środku i tak ma być! tongue.gif

Edycja:
- spaghetti w kodzie
- nie działa bez JS tongue.gif
Niktoś
No bez js to asynchronicznie na pewno nie zadziała.
Mephistofeles
Czepianie się, że bez JS nie zadziała to jak zarzucanie producentowi czajnika bezprzewodowego, że nie działa bez podstawki.

Beznadziejna lista plików, poza tym przenoszenie ikonek w dowolne miejsce jest niepotrzebne, wprowadza tylko chaos. Lepiej zrób jakieś autorozmieszczanie z możliwością zmiany kolejności.
toaspzoo
Rozumiem, że polecasz mi zrobienie "siatki" ikon ?
...Lecz nie rozumiem, dlaczego się dziwisz, że bez js'a strona nie działa :\
Dzięki js strona chodzi jak chodzi, czyli można kopiować, wycinać bez przeładowań strony...
!*!
Cytat
Czepianie się, że bez JS nie zadziała to jak zarzucanie producentowi czajnika bezprzewodowego, że nie działa bez podstawki.

Zrozum w końcu że JS to nie jest główny filar, jeśli aplikacja tego nie wymaga, a tu nie wymaga, patrz niżej.

Cytat
...Lecz nie rozumiem, dlaczego się dziwisz, że bez js'a strona nie działa :\
Dzięki js strona chodzi jak chodzi, czyli można kopiować, wycinać bez przeładowań strony...

Jeśli ma być to imitacja pulpitu, to bez JS tego nie zrobisz i nie ma się czego czepiać JEDNAK, Ty to nazywasz menadżerem plików, a coś tak prostego powinno działać i bez JS, więc się zdecyduj jaki rodzaj skryptu Nam prezentujesz. I zdradź też gdzie byś takiego użył, w jakim projekcie, bo za bardzo zastosowania nie widzę, poza zabawką w tworzenie systemu operacyjnego w przeglądarce.
binprogrammer
taka imitacja systemu operacyjnego online, fajne, aczkolwiek mogłoby być bardziej przypominające gnome, coś ala ubuntu wink.gif i fajny m plików byłby, wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.