Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wypelnianie tabel wierszami !
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
klaudio
Witam smile.gif

Mam takie pytanie, mam div-a ze scrollem o wysokosci 500 px, a w nim 10 tabel <table> jedna pod druga, kazda z tabel ma nadana wysokosc 1000 px czyli scroll bedzie sie poruszal po 10000 tys. pxali. Moje tabele sa puste czyli nie ma w nich zadnych wierszy, i chce je wypelniac 100-oma wierszami w razie potrzeby czyli naprzyklad jak zlapie scrolla myszka i przejdade do polowy mojego div-a to jest powiedzmy 5 tabela od gory to chce ja wypelnic 100-oma wierszami reszta tabel ma sie nie wypelniac, dopiero jak zlapie za scrolla i przeciagne do samego dolu to chce wypelnic 100-oma wierszami ostatnia tabele czyli tabele 10-ata. Pytanie jest czy da sie takie cos rozpoznac gdzie sie aktualnie znajduje scroll i czy jest to w ogule do wykonania??

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam! smile.gif
jacobson
szczerze nie widze sensu takiego dzialania bo przeciez to bedzie bardziej obciazajace od zwyklego wczytywania wszystkich rekordow od razu. A czemu nie moga wszystkie sie pobierac od razu ?
markonix
Ma to sens i wykorzystuje to np FB na tablicy.
A robi się to za pomocą http://api.jquery.com/scrollTop/

Korzystałem z tego do wykrycia momentu "najechania" użytkownika na dany element.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.