Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Blog i jego layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Coldpl
Cześć,

Chciałbym Wam zaprezentować mój blog technologiczny HighLab.pl:
http://highlab.pl
Strona oparta jest o wordpressa i darmowy styl, który jednak bardzo mocno przerobiłem i dostosowałem do swoich potrzeb. Ponadto jestem autorem większości wpisów na stronie (kilka wpisów kolegi i trochę informacji prasowych).
Bateria
Stopka paskudna.
klocu
Wymaga tylko dotyku magicznej ręki.

Logo - ok, szukajka jak dla wymaga dopięcia do całości strony - ja bym ją obniżył.
Slider - brak mu przysłowiowych jaj, ja nie widzę że to slider, ja bym nadał temu bardziej dynamiczny charakter, jakieś fade-in-out, cienie albo coś takiego; i kropeczki obrazujące z iloma ekranami slide'u mamy do czynienia
Stopka - do wymiany, podziel na 2 albo 3 kolumny i ładnie pogrupuj informacje

Co do contentu - opisy do obrazków popraw, albo domyślnie zastępuj je tytułem artykułu;
liczby opisujące ilość komentarze - wyśrodkuj w dymkach bo lecą do prawej;
data (Data: 29th Lipiec 2012) - zmodyfikuj sposób wyświetlania daty;
Aktualności w sidebarze - zrób może tak żeby, co się nie działo, zapowiedź bądź link zajmował zawsze 1 linijkę - unikasz zawijania tekstów, a jak dobrze zatytułujesz artykuł to przyciągniesz uwagę czytelnika
Dział kontakt - sucho - więcej dynamiki;
Zostań redaktorem - zielony tick - do wymiany, wali po oczach zielenią, i jest rozmazany;
Partnerzy - zrób lepszy układ zamiast line by line, dodaj jakieś opisy w jakich ramach jest prowadzona współpraca i wyrzuć border od logotypów.
Monter08
w menu w wysuwającej liście mógłbyś dać jakiś hover bo nie widać czy klikam w dobrą pozycje.
lukesh
Usunąłbym te zaokrąglone rogi u góry w menu. To już wychodzi z mody.
Coldpl
Dzięki za uwagi. Stopkę na pewno poprawię. Z datą też pokombinuje.

Najgorzej będzie z tymi ramkami. W moim stylu ramki są domyślne i chciałbym je wywalić tylko gdzieniegdzie. W sumie mógłbym wywalić wszędzie i dawać atrybut ręcznie, ale znowu będzie problem ze sliderem.

Tak czy inaczej postaram się wcielić wasze rady w życie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.