Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prosta strona domowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pkrz86
www.piotrkusmierz.pl
qrooel
Jak na lata 90 to na prawdę ładna strona. Tyle, że mamy rok 2012.

Nie gadaj, że studiujesz informatykę i coś takiego robisz? ;P
pkrz86
Gadam, pracowałem nawet jako phpowiec, kuleje z grafiką i stylami, no ale tu żadnego phpa nie ma zresztą stronke zrobiłem w jeden dzień testowałem czy mogę wrzucić coś w asp na serwer. Coś z miejsca da sie poprawićquestionmark.gif

Chodzi mi bardziej czy taka stronka wg was może zostać czy bije w oczy że jest niehlujna albo jakas.
pyro
Cytat(pkrz86 @ 13.08.2012, 16:23:57 ) *
czy bije w oczy że jest niehlujna albo jakas.

Nom
pkrz86
a coś do poprawy z miejsca?
viking
Wszystko, od razu. A ten komunikat że nie obsługuje niskich rozdzielczości jest naprawdę fajny. Znajdź jakiś gotowy styl może najlepiej.
pkrz86
To jest wg gotowego stylu z książki o jquery(ruttera) komunikat da sie przeżyć, bardziej testowalem czy moge na serwer wrzucic aspx i zarezerwowac domene ale skoro mowicie ze jest nie do przejscia zmienie.
Monter08
Pisałeś to jeden dzień?
pkrz86
Tak, ale niektórzy w jeden dzień potrafią zrobić funkcjonalną stronke. Zresztą no napewno nie cały dzień ze trzy godzinki. Ale ja bym chętnie ją tak zostawił.
toaspzoo
Cytat(pkrz86 @ 13.08.2012, 17:17:21 ) *
Tak, ale niektórzy w jeden dzień potrafią zrobić funkcjonalną stronke. Zresztą no napewno nie cały dzień ze trzy godzinki. Ale ja bym chętnie ją tak zostawił.

Może jestem inny, ale nie znam takiej osoby sad.gif
qrooel
http://www.hongkiat.com/blog/60-high-quali...es-and-layouts/

Znajdź 2 różnice między tym co zrobiłeś, a przykładami z linku.
pkrz86
w przykładach nie ma kart i wszystkie wyglądają bardzo dobrze zwykle jest wyszukiwarka i newsy, ale dzięki skorzystam z któregoś z gotowych, stawiam plusa.
Posio
Ogólnie nie polecam opierania funkcjonalności strony na js. Ale skoro się uparłeś...

Strona wygląda hmm... urzekająco smile.gif Myślę że spodoba się fanatykom win 95.
konole
Imo ta strona wygląda lepiej. Może zacznij się wzorować?

http://www.selected-frankfurt.com
binprogrammer
Nie jestem profesjonalistą, ale ta strona jest TRAGICZNA (caps lock nawet włączyłem jak troll), pomijając nie zbyt ładny wygląd dodam, że dostałem wiadomość, że strona nie obsługuję niskich rozdzielczości - mam 1366x768, dodam, że w rogu mam napisane "Your browser: Firefox", jestem z tym sprzeczny, wiem jaką mam przeglądarkę i nie wmówi mi jakiś skrypt, że używam firefoxa ;p Sam używam chrome o czym świadczy nazwa ikony "Google Chrome".

Krótko - Strona do przepisania. Gimp obowiązkowo i łapać się za przyjemne logo i ostylować ją jak nigdy dotąd!

PSS. Dla porównania tu jest moja pierwsza strona w css ;p (nie do oceny, do porównania) http://binprogr.webd.pl/1/
mateŁusz
No kurcze, nie wiem co myśleć. Strony piszę od niedawna, może miesiąc, może dwa. W szkole nawet nie mieliśmy podstaw pisania stron. Nawet ani jednej lekcji, a jestem obecnie w 3 klasie gimnazjum. Myślę, że pod względem stylu to strona wychodzi mi lepiej. Jesteś na studiach informatyki? Jakiś konkretny kierunek czy jak? Tylko nie mów, że coś z pisaniem stron biggrin.gif

Na Twoim miejscu bym zaczął wszystko od nowa - kurshtml.edu.pl. Pierwsza strona, którą zaczałem czytać. Przez tydzień też pisałem strony jak za lat 80, 90. W tabelach. Mówiłem 'css to nie dla mnie, nie ogarne tego', trochę nauki i się udało. Strony moje zapewne nie są idealne, nie najlepsze, ale się uczę smile.gif

Przepraszam za jakiekolwiek błędy - Opera wszystko podkreśla, a więc już sam nie wiem gdzie błędy robię : D
zegarek84
Cytat(mateŁusz @ 21.08.2012, 22:11:03 ) *
Przepraszam za jakiekolwiek błędy - Opera wszystko podkreśla, a więc już sam nie wiem gdzie błędy robię : D

gdy jesteś w jakimkolwiek polu textarea w operze prawym, i w menu kontekstowym masz "słowniki" - możesz dodać, usunąć bądź zmienić ustawienia...

sory za oftop...
binprogrammer
Minęło parę dni, ale z ciekawości wszedłem na twoją stronę i chrome zasygnalizowało mi, że wykrył złośliwe oprogramowanie, szkoda że nie poprawiasz tej strony. Niezbyt estetyczny jest ten formularz w sidebarze po prawo, po co mi moje ip w rogu? (zapisujesz je w jakimś pliku czy bazie tak wgl.?) Po co? Po co mam wiedzieć jaką mam przeglądarkę? Podoba mi się tylko ogólne myślenie nad stworzeniem tej strony, (chodzi o rodzaj, te karty itp., chociaż ta animacja tekstu mogłaby być zamiast w prawo to w dół).

Ostyluj proszę tą stronę, popraw tło na bardziej "tliste", a nie obrazkowe wink.gif Chciałbym ujrzeć jakąś fajną stronkę na twojej domenie smile.gif

PS. Tworzysz coś nowego czy porzuciłeś ją?
pkrz86
Póki co porzuciłem ale pomyśle o poprawkach, które napisałeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.