Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] Chatterbot WellBot
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jakub.drag
Witajcie,
jakiś półtora roku temu, pokazałem Wam pierwszą wersję mojego chatbota. Dziś czas na wersję drugą smile.gif

ZMIANY:
-synteza głosu,
-zapamiętywanie imienia,
-wyciąganie danych z Wikipedii (na razie podaje tylko linki)
-powiększona baza mowy,
-emotikonki,
-ulepszone algorytmy "inteligencji" smile.gif
-wygodniejsza obsługa,
-pierwszy algorytm nauki (uczy się dopiero, gdy zaakceptuję co wink.gif )
-kilka zabezpieczeń,
-przepisanie kodu na bardziej optymalny.

Planuję jeszcze kilka poprawek, ale mało znaczących.
Zapraszam do rozmowy (głównie dlatego, że konwersacje są zapisywane, a potrzebni testerzy wink.gif )
Testu Turinga by nie przeszedł, ale chyba da się z nim dogadać.

http://qubus.ojcow-grodzisko.pl/wellbot2.0/program/index.php
^^^ try it ^^^

Z góry dziękuję za wszelkie słowa krytyki, pomocy i opinii smile.gif
klocu
Fajny projekt. Dogadać się da.
Synteza coś sobie nie radzi z polskimi znakami - nie czyta czy może kodowanie jej przeszkadza? (albo ś, ć czytaj jako si, ci)

Miałem zapytać czemu grafika bota taka mała - spojrzałem i to gifki są. Da radę trochę... zwiększyć je.

Cytat
Robię wiele rzeczy, rozmawiam z ludĽmi, rozwijam się i uczę.

Zerknij jeszcze w wolnej chwili w kwestii kodowania.

--
Trzymam kciuki za dalszy rozwój.
jakub.drag
Dzięki, problem z kodowaniem wynika, że stara baza była w innym a nowa jest w innym :/ nie wszystko jeszcze poprawiłem.
toaspzoo
Po wpisaniu '!'/'?': Witaj znowu \' OR 1 = 1\"! kurcze, zastąp addslashes czymś innym, nieładnie to wygląda :\

Q: Pójdziemy do kina = [/b]Czy możesz prościej sformułować pytanie? Nie mogę Cię zrozumieć..[/b]
jakub.drag
v. 2.3
Zapraszam na nową stronę projektu i do testowania całkiem nowej wersji skryptu: http://wellbot.tk

Zmiany:
- nareszcie porządny (beta wink.gif) algorytm uczenia się
- dopracowana synteza głosu (nie jest perfekcyjna, ale jest o niebo lepiej)
- poprawki błędów związane z zapamiętywaniem imienia
- WellBot posiada teraz własną bazę imion, jeśli ktoś nie wpisuje realnego imienia tylko np. ksywkę, bot pyta się o akceptację
- dodana opcja wycisz/włącz głos
- poprawka ponad 80 różnych błędów o_O
- opowiada żarty wink.gif
- jeszcze większa baza mowy dzięki Waszym rozmowom - uzbierało się ponad 320 logicznych wnoszących poprawki rozmów - dzięki!

Zapraszam do oceny i testowania smile.gif
toaspzoo
"Zanim zacznimy... zwracaci" biggrin.gif

-Można wpisać puste imie:

-Kolejna sprawa:
jakub.drag
Dzięki, z tymi znacznikami to po prostu zawaliłem na całej linii :|

Cytat
Pawel: facet z babskim glosem
Bot: ciota
Pawel: pokaz cycki
Bot: Chyba sobie żartujesz

To mnie rozwaliło biggrin.gif

Tak, pracuję nad żeńskim awatarem.

-------------------------
hehe już jest, żeński avatar smile.gif
StrefaPi
jest kobieta a odpowiada w formie męskiej ;)

Cytat
Hmm... No to zostałem zagięty...

a tak pozatym zmiany planu, są średnie i denerwujące (wolałbym cały czas widzieć twarz w półzbliżeniu, albo jakiś trochę szerszy plan np. średni, ale cały czas ten sam, druga sprawa lepiej jest mieć kadr poziomy niż pionowy w zdjęciu)

sam wygląd okna też jest średni ;)
jakub.drag
Rzeczywiście czasem gada jak facet, jeszcze nie zmieniłem całej bazy..
Akurat wygląd okna jest namniej istotny w tym wszystkim, ale dzięki za krytykę wink.gif
StrefaPi
dla mnie produkt ocenia się z każdego punktu... nie wystarczy, że działa... :) ale rozumiem, że beta...
  • ogólnie użytkownika też chyba nie interesuje, że nauka bota jest włączona... to raczej informacja developerska ;)
  • przy wpisywaniu imion z polskimi znakami - polskie znaki są pomijane...
in5ane
Kod
Dziękuję, dzięki Tobie już wiem, że jeśli ktoś mi napisze:
hahahaha
odpowiem mu:
jestem nudna
bez sensu...
jakub.drag
To jest projekt hobbystyczny nie można traktować go jako "produkt" sensu strikte - informacje o tym czy bot ma włączoną naukę są o tyle istotne, że rozmówcy (zainteresowani projektem hobbystycznie) powini wiedzieć, że podczas rozmowy, bot się od nich uczy (przynajmniej ja chciałbym to wiedzieć wink.gif)
Założenia projektu względem interface'u są spełnione - jest on prosty i funkcjonalny na tyle, na ile jest to możliwe.
Interface można zmenić w każdej chwili, tutaj np. WellBot w wersji 0.6 http://www.qubus.ojcow-grodzisko.pl/testy/WellBot/ ma też kompletnie inny wygląd.

Dzięki za informację o imionach, idą do poprawki wink.gif

Cytat(in5ane @ 24.03.2013, 11:00:44 ) *
Kod
Dziękuję, dzięki Tobie już wiem, że jeśli ktoś mi napisze:
hahahaha
odpowiem mu:
jestem nudna
bez sensu...

Bot nie tylko uczy się poprzez pytania bezpośrednie, ale też wyciąga informacje z całej rozmowy.
Informacje których nauczył się, gdy użytkownik wiedział, że bot zapisuje to co On pisze, są przeze mnie ciągle "cenzurowane" wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.