Mój problem polega na tym, że gdy w skrypcie mam część kodu wykorzystującą curl, nie mogę wygenerować obrazka przez bibliotekę GD ("Obrazek nie może zostać wygenerowany, ponieważ zawiera błądy"). Gdy zakomentuje pierwszą cześć kodu (z curl), obrazek wyświetla się normalnie. Od razu zaznaczę, że nie jestem nawet przeciętnym programistą php, jednak czasami z doskoku potrzebuję coś stworzyć, więc prosiłbym o proste i jasne wskazówki.
Oto kod, o którym mowa:
<?php // Pobieranie zmiennej z adresu $id = $_GET['id']; // Łączenie stringów $adres = 'http://www.adresstrony.pl/test.php?f='.$id; //Pobieranie zawartości strony $ch = curl_init(); curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $adres); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0); $html = curl_exec ($ch); //Wyszukiwanie na wzorcu else curl_close ($ch); // Otwieranie grafiki $rysunek = ImageCreateFromPng("informator.png"); // Definicje kolorów jako składowe RGB $bialy = ImageColorAllocate($rysunek, 255, 255, 255); $ziel = ImageColorAllocate($rysunek, 0, 255, 0); // Lokacja łańcucha i jego wartość ImageString($rysunek, 9, 85, 124, "test", $ziel); //ImageString($rysunek, 5, 180, 20, "tekst2", $bialy); // Stworzenie wynikowej grafiki //header("Content-type: image/png"); ImagePng($rysunek); ?>