Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ksiegi.er.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Sabudda
http://www.ksiegi.er.pl
rolling_stone
Cytat
Co to jest Księga gości ?! Jest to internetowa księga umożliwiająca każdej odwiedzającej osobie twoją stronę pozostawienie wpisu, informacji. Dzięki takiej księdze możesz zdobywać renome i satysfakcje ze swojej strony przez pozytywne wpisy internautów.

Kto może mieć taką Księgę i za ile questionmark.gif
Nie ma żadnych ograniczeń. Każdy kto uważa że potrzebuje takiego komponentu może go umieścic na swojej stronie. Cały serwis jest całkowicie DARMOWY, nie wymaga żadnych opłat.

Co miałeś z polskiego w szkole? tongue.gif
Sabudda
usp wpadłem laugh.gif Wklepałem jakikolwiek tekst o 3 w nocy, narazie to beta i w ogóle. Jak widać - jeszcze do poprawienia... winksmiley.jpg
shpyo
cienkie to jakies, grafika ... tak nie ma czegos takiego biggrin.gif

pracuj pracuj i jeszcze raz pracuj
yavaho
Zabezpiecz troche lepiej wpisy do ksiegi gosci
  1. <?php
  2. $tresc=wordwrap($tresc, 100, &#092;" \", 1); //kroi długie wyrazy
  3. $tresc=substr($tresc,0,1000); //max limit dlugosci tekstu
  4. $tresc=eregi_replace ('(<br />)+|(<br>)+','<br />', $tresc); //usuwa nadmierna ilosc enterow
  5. ?>
pozwolilem sobie wpisac troche glupi tekst i zobacz jak to wyglada.
sf
pod firefox sie rozjezdza, wyglad zly bo brak obramowania jakiegos

eh, jak dla mnie to nie pora jeszcze na ocene, musisz jeszcze popracowac nad strona
Sabudda
Taa zauwazylem, problem w tym ze firefox pozwala na ustawienie wiekszej czcionki niz jest wybrana w stylu :/. Jest jakis sposób by tabelki nie rozjezdzały sie niezależnie od ilosci tekstu ? jakis moze skrypcik czy cos... ?

ps: raczej nie zależy mi na ocenie, a na zauwazeniu bledow i czesci 'nie userfriendly', jezscze daleko dla strony do pozostawienia jej samej sobie winksmiley.jpg
astral_reaper
Cytat(Sabudda @ 2004-08-31 21:58:48)
Taa zauwazylem, problem w tym ze firefox pozwala na ustawienie wiekszej czcionki niz jest wybrana w stylu :/. Jest jakis sposób by tabelki nie rozjezdzały sie niezależnie od ilosci tekstu ? jakis moze skrypcik czy cos... ?

Chyba najprostrzym sposobem jest uzycie OVERFLOW (HIDDEN, AUTO) w CSS - wowczas element blokowy nie bedzie sie rozjezdzal po zmianie wielkosci fonta - no i caly layout sie nam tak bardzo nie rozleci.

Sposob prosty - ale dosyc skuteczny
sf
no i brak DOCTYPE, to tez powoduje, ze sa ustawienia roznie interpretowane na roznych przegladarkach, przykladem moze byc font-size: small; gdzie inaczej to wyglada pod IE, a inaczej pod FF

po przeczytaniu jakiegos kursu/ksiazki, zalecam przeczytanie dokumnetacji na www.w3.org o html, css 2.1, jak Ci sie chce to xhtml tongue.gif tam tez jest wyjasnione dlaczego nalezy uzywac standardow, a nie pisac jak sie chce winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.