Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting blogów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
cisu
Witam.

Chciałem oddać do oceny hosting blogów, jaki postawiłem w oparciu na WordPress Network.

Adres: http://freewp.pl/
Adres dla utworzonych blogów: http://domena.freewp.pl/

Aktualnie dostępne 150 motywów wyglądu i kilka przydatnych wtyczek.
Prośbę o nową wtyczkę albo motyw można wysłać przez specjalny formularz.

FAQ jest w trakcie tworzenia, jak będzie gotowe to udostępnię.

Proszę o rady jak maksymalnie dostosować to do użytku dla wielu użytkowników, co zmienić, co doinstalować (np. przydatne wtyczki), czego nie robić itd.
Czy jest wtyczka umożliwiająca usuwanie swoich blogów oraz przez użytkowników? Aktualnie do tego celu mam formularz, ale średnio to wygląda.

Z góry dziękuję za wszystkie opinie i rady.
!*!
- WP == masakra dla jednego bloga, a co dopiero dla hostingu, gdzie musisz cały czas się rozwijać
- link w pierwszym wpisie http://freewp.pl/wp-signup.php ... a gdzie pozycja w menu? wink.gif
- klikając w kontakt mam tekst, a szukałem formularza.
- "Please fill all mandatory fields"
- chwali się za brak syfu w postaci FB, NK, GG

Cytat
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/icisu/public_html/freewppl/wp-includes/query.php on line 1700
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/icisu/public_html/freewppl/wp-includes/query.php on line 1700

- wyłącz raportowanie błędów.
http://aznacietenkawalomahomecie.freewp.pl/

- login taki sam jak domena? A możliwość logowania przez email?
cisu
Cytat(!*! @ 22.09.2012, 08:49:29 ) *
- WP == masakra dla jednego bloga, a co dopiero dla hostingu, gdzie musisz cały czas się rozwijać

Jak kto woli. Wg mnie WP to jeden z lepszy systemów blogowych, przynajmniej ja z lepszego nie korzystałem, bo nie znalazłem.
- link w pierwszym wpisie http://freewp.pl/wp-signup.php ... a gdzie pozycja w menu? ;)

link był po prawej stronie jako obrazek 'DARMOWA REJESTRACJA' i w stopce, w sekcji TWOJE KONTO, ale widzę, że to za mało więc dodałem też w menu tongue.gif
- klikając w kontakt mam tekst, a szukałem formularza.

Wystarczyło kawałek tego tekstu przeczytać, żeby znaleźć formularz, taki ładny link na niebiesko. Po prostu jest kilka formularzy, zależy w jakiej sprawie chce się wysłać maila.
- "Please fill all mandatory fields"

To jest komunikat z wtyczki formularzy, spróbuję znaleźć te komunikaty i przetłumaczyć na polski.
- wyłącz raportowanie błędów

wyłączyłem, aczkolwiek nie zauważyłem prędzej tam błędów.
- login taki sam jak domena? A możliwość logowania przez email?

login nie jest taki sam jak domena, podczas rejestracji najpierw podajesz login i e-mail a potem na drugim formularzu domenę i tytuł witryny. Z tego co wiem to WP nie ma możliwości logowania przez e-mail, a poza tym celom logowania się służy właśnie login.
kilab
Cytat(cisu @ 22.09.2012, 11:27:19 ) *
...
Z tego co wiem to WP nie ma możliwości logowania przez e-mail, a poza tym celom logowania się służy właśnie login.

Jeśli domyślnie jest takie ustawienie wymuszone, nic nie stoi na przeszkodzie żeby to zmienić. WP jest prosty w modyfikacji.
cisu
OK ale po co? Podaje się login przy rejestracji i login przy logowaniu, nie wiem w czym problem.

Poza tym chodziło mi o to co jest nie tak i co można jeszcze zmienić na mojej stronie (freewp.pl) i proszę o takie odpowiedzi.
!*!
Cytat
Jak kto woli. Wg mnie WP to jeden z lepszy systemów blogowych, przynajmniej ja z lepszego nie korzystałem, bo nie znalazłem.

Popularny nie znaczy lepszy, jakościowo jeśli chodzi o kod wypada bardzo słabo, no ale temat nie jest o tym.

Cytat
Wystarczyło kawałek tego tekstu przeczytać, żeby znaleźć formularz, taki ładny link na niebiesko. Po prostu jest kilka formularzy, zależy w jakiej sprawie chce się wysłać maila.

Nie po to klikam w kontakt, aby cokolwiek czytać, chce formularz i już! <tup>. A na serio to w formularzu powinna być opcja wyboru gdzie go wysłać, a jak ktoś chce poczytać to wejdzie na blog lub FAQ.

Cytat
OK ale po co? Podaje się login przy rejestracji i login przy logowaniu, nie wiem w czym problem.

Login możesz zapomnieć, email nie.
ShadowD
Ja się zapytam czym Twój produkt ma mnie przekonać bym nie założył blog w innym podobnym serwisie, bym nie wykupił sobie najprostszego hostingu z "auto instalatorem" i nie zainstalował tam bloga? W końcu hostingi dobrej klasy to 100zł/rok i mniej, a na takie blogi wystarczy, a nie ogranicza mnie co do wtyczek i podobnych. Zresztą pewni jak ktoś zacznie Ci żreć zasoby "za bardzo" delikatnie powiesz mu by płacił. ;-)

Więc co jest takiego innowacyjnego? - To powinno być Twoje główne pytanie i atut o ile posiadasz coś takiego...
Helid
- napis darmowa rejestracja całkowicie nie pasuje
- w stopce myślałem że tło się nie załadowało
- brak odstępów miejscami o raz tłumaczenia
- co w tym innowacyjnego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.