Mam taki programik:
tekst1.php
<html> <head> <title> wprowadz tekst </title> </head> <body> <form method="post" action="tekst2.php"> wprowadz tekst <input type="text" name="tekst"> <br> wprowadz kolor <input type="text" name="kolor"> <br> wprowadz rozmiar czcionki <input type="text" name="rozmiar"> <br> pogrubiony ? <input type="checkbox" value="vbold" name="bold"> <br> pochylony ? <input type="checkbox" value="vitalic" name="italic"> <br> <input type="submit" name="Submit" value="wyslij"> </form> </body> </html>
<? } else else } ?> <html> <head> <title>sformatowany tekst</title> </head> <body> <? $_COOKIE['count'] = $_COOKIE['count']+1; } } ?> </body> </html>
Problem w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak i w jakiej kolejności działają cookies. Specjalnie wstawiłem w kodzie php opisy (echo), żeby zobaczyć, czy i co zostało wprowadzone do cookie. Jednakgdy wpisuje [wpisany tekst], kod php wyświetla "przypisuje ciasteczka do [wpisany tekst]" a w następnej linijce go nie wyświetla. Dopiero jak dam powrót i wyślę coś innego, np [nowy tekst] to będzie:
"przypisuję ciasteczka do [nowy tekst]", a pod spodem odpowiednio sformatowany "[wpisany tekst]". Czyli ciągle wyświetla mi się dana z poprzedniego wysłania.
Poza tym chciałem napisać licznik, jednak zmienna $_COOKIE['count'] ciągle mi się resetuje (pomimo, że nie uruchamia się setcookie() ).
Czy ktoś może mi pomóc w zrozumieniu czemu tak się dzieje i jak powinno się właściwie korzystać z cookies ?