Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]confirm w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hosiek
Mam problem z umieszczeniem confirm w php, potrzebuje zrobic potwierdzenie w celu usuniecia pewnego tekstu. mam confirm w javascript jednak php wywala bład iz nie czyta klamry "<" - jezeli jednak umieszcze skryt w divie, to zadziala - tylko nie moge zrobic zapytania do mysql gdyz jest on w divie. oto kod jaki mam:

Kod
<input type=\"button\" name=\"button_usun\" class=\"button_usun\" onclick=\"show_confirm()\" value=\" \"></center>

Kod
<script type="text/javascript">
                    function show_confirm()
                    {
                        r=confirm("Czy na pewno chcesz usunac ten tekst ?");
                        if (r==true)
                        {
                                                        //ma byc zapytanie do mysql w celu usuniecia wiersza.
                            document.write("Nacisnąłeś Okej"); //document write mi wyswietla jestli kod jest w divie - sprawdzalem czy zadziala
                        }
                        else
                        {
                                                        //ma byc zamkniecie okienka
                            document.write("Nacisnąłeś Cancel!");
                        }
                    }
                    </script>
lobopol
Nie rozumiem twojego problemu z czym go masz?
szalek01
  1. <script type="text/javascript">
biggrin.gif
Hosiek
Cytat(szalek01 @ 30.09.2012, 12:08:45 ) *
  1. <script type="text/javascript">
biggrin.gif

< mam, tylko zle tutaj wkleilem.

Wytlumacze to dokladniej.
Pod mybb zrobiłem dodatkowy plik, tzn podstrone.
Tam uzyłem areatext do wpisywania tekstu, po zatwierdzeniu wysyła mi do bazy, edycje tez juz zrobilem i teraz robie przycisk usun, który bedzie usuwał mi z bazy tresc. dlatego potrzebuje potwierdzenie confirm.

a dziala to tak:
zmienna $calosc jest wysyłana do szablonu i czytana na stronie, więc wszystko co do niej wpisze bedzie pokazane.

jestli zrobie tak:

$calosc = "javaskrypt który wysłałem i buttony itp..." to wszystko dziala jednak nie moge tutaj w srodku zrobic zapytania bo to jest text przypisany do zmiennej.
a jesli javaskrypt dam poza tą zmienna to wywala mi bład syntax error, unexpected '<' in C:\xa...
szalek01
  1. <?php
  2. $in = "<input type=\"button\" name=\"button_usun\" class=\"button_usun\" onclick=\"show_confirm()\" value=\" \">";
  3. echo $in;
  4.  
  5. ?>
  6. <script type="text/javascript">
  7. function show_confirm()
  8. {
  9. r=confirm("Czy na pewno chcesz usunac ten tekst ?");
  10. if (r==true)
  11. {
  12. //ma byc zapytanie do mysql w celu usuniecia wiersza.
  13. document.write("Nacisnąłeś Okej"); //document write mi wyswietla jestli kod jest w divie - sprawdzalem czy zadziala
  14. }
  15. else
  16. {
  17. //ma byc zamkniecie okienka
  18. document.write("Nacisnąłeś Cancel!");
  19. }
  20. }
  21. </script>

zrobiłem tak i u mnie działa
Hosiek
Tak jak pisałęm, dziala jesli wrzuce skrypt do diva, czyli nie w <?php - jednak teraz tam gdzie mam Nacisnąłeś Okej lub Nacisnałeś Canncel musi byc zapytanie do mysql
amii