Siedzę i błądzę przy jednym problemie. Mam stronę np. Oferta (id = 13, parent_id = 0) i 9 podstron dla Oferty z produktami. Na stronie Oferta chciałbym więc wylistować wszystkie podstrony, których jest 9. Użyłem kodu:
<?php $args = array('post_type'=>'page', 'child_of' => $post->ID, 'exclude_tree' => 60, 'sort_column' => 'post_title', 'sort_order' => 'desc'); query_posts( $args ); while ( have_posts() ) : the_post(); ?> // tytuł, opis, miniaturka.. <?php endwhile; wp_reset_query(); ?>
Pokazuje mi jako wyniki wszystkie 9 podstron + jedną dodatkową, niespełniającą kryterium w zapytaniu

Podałem nawet parametr exclude_tree żeby wykluczyć tę dodatkową podstronę, ale to również nie pomaga. Dodatkowy wynik to w moim przypadku strona Kontakt (id = 60, parent_id = 0), usunąłem stronę i dodałem ponownie, znów to samo. Przejrzałem rekord w bazie i nie mogłem się doszukać żadnego związku kontaktu z ofertą, nie mam pojęcia gdzie tkwi błąd.
edit: Rozwiązanie jak zwykle przyszło po zgłoszeniu problemu. zmieniłem argument z 'child_of' na 'post_parent'