Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] Strona klubowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Synek.
Witam wykonałem projekt graficzny strony dla lokalnego klubu GKS Pniówek 74' Pawłowice i proszę o jego ocenę. Jest to mój pierwszy layout.
Link
Damonsson
Patrząc na analogiczne pierwsze layouty w dziale ocena, to ten jest rewelacyjny smile.gif

Ta żółta czcionka mi nie pasuje.
Tuminure
Żółta czcionka się niby rzuca w oczy... ale na tym białym tle jest ledwo czytelna.

Poza tym, strona jest bardzo duża (biorąc pod uwagę ilość informacji, które się na niej znajdują), wszystko jest olbrzymie - spokojnie można by sporo elementów zmniejszyć i ustawić tak, aby większość była widoczna zaraz po otwarciu strony. Po otwarciu obrazka, na mojej rozdzielczości widać tylko górne linki, logo i sporą część tego bannera.

Pomysł bardzo fajny, prosto i przyjemnie, bez miliona zbędnych aktualności - z ciekawości zajrzałem na inne strony klubów i na większości z nich nie potrafię się odnaleźć.
IceManSpy
Ale z tej górnej grafiki zrobić bardzo ciekawy slider - na pewno ożywi to stronę.
Synek.
Cytat(Tuminure @ 19.10.2012, 14:40:35 ) *
Poza tym, strona jest bardzo duża (biorąc pod uwagę ilość informacji, które się na niej znajdują), wszystko jest olbrzymie - spokojnie można by sporo elementów zmniejszyć i ustawić tak, aby większość była widoczna zaraz po otwarciu strony. Po otwarciu obrazka, na mojej rozdzielczości widać tylko górne linki, logo i sporą część tego bannera.

Wiem, że jest za duża. wink.gif
modern-web
Projekt ujdzie w tłumie. Z mojej strony pojawia się jednak kilka uwag. Boxy rozmieszczone są chaotycznie (luzem), brakuje pewnego schematu, powinny pojawić się również jakieś ciemniejsze niż background box-a obramowania o grubości 1px, czcionka wydaje się być za duża (zmniejszyłbym ją o połowę ew. 33%), zrób coś z górnym menu - wiem, że minimalizm jest aktualnie w modzie ale bez przesady smile.gif, żółta czcionka może zostać tylko ściemnij ją o kilka "sektorów" na palecie kolorów, bo póki co jest pół-czytelna, fajnie by było również gdybyś wprowadził jakiś motyw w tle zamiast gradientu na krawędziach i samego szarego po środku - to nie prześcieradło smile.gif

Pozdrawiam, oby tak dalej
gecior
Projekt całkiem całkiem, ale do profesjonalki brakuje. Jeśli nie będziesz robił postępów - porzuć to.
Synek.
Cytat(gecior @ 21.10.2012, 23:13:36 ) *
Projekt całkiem całkiem, ale do profesjonalki brakuje. Jeśli nie będziesz robił postępów - porzuć to.

Dopiero zaczynam. To mój pierwszy lay.
memory
Cytat(Synek. @ 22.10.2012, 15:31:58 ) *
Dopiero zaczynam. To mój pierwszy lay.

Rób to co lubisz i nie słuchaj takich gości jak gecior
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.