Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]pusty textbox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zielonkawy18
Witam

Chciałbym aby aby po wpisaniu czegoś w textbox ( typ password oraz text ) nie zapamiętywało mi starych poprzednich danych i za każdym wyświetleniem strony pokazywało puste kontrolki. w Typie text można to rozwiązać value=" " i potem funkcje strlen oraz trim aby na nim operować ale w password już pojawia się kropka i wygląda to brzydko.

Pozdrawiam
b4rt3kk
Cytat(Zielonkawy18 @ 26.10.2012, 18:43:22 ) *
Witam

Chciałbym aby aby po wpisaniu czegoś w textbox ( typ password oraz text ) nie zapamiętywało mi starych poprzednich danych i za każdym wyświetleniem strony pokazywało puste kontrolki. w Typie text można to rozwiązać value=" " i potem funkcje strlen oraz trim aby na nim operować ale w password już pojawia się kropka i wygląda to brzydko.

Pozdrawiam

Spróbuj dodać do inputa autocomplete="off". Ale to wkurzające jak wybierasz za użytkownika czy ma zapamiętać hasło czy nie.
jaslanin
@b4rt3kk to użytkownik zawsze ostatecznie zdecyduje, są pluginy do przeglądarek które ignorują takie ustawienia jak podałeś. Ja mam taki do chrome i się nie przejmuje takimi ustawieniami.
b4rt3kk
Cytat(jaslanin @ 26.10.2012, 18:54:25 ) *
@b4rt3kk to użytkownik zawsze ostatecznie zdecyduje, są pluginy do przeglądarek które ignorują takie ustawienia jak podałeś. Ja mam taki do chrome i się nie przejmuje takimi ustawieniami.

Ja tam takowego pluginu nie posiadam. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.