Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejna strona, czy nakładka?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Niktoś
Co według Was byłoby lepsze- utworzenie kolejnej strony www z prawie takim samym kodem, czy podmiana layoutu w zależności z której strony www przyszedłby użytkownik. Podmiana layoutu wiązałaby się całkowicie z dynamicznym tworzeniem wszystkich tagów tj. inputów, podmiana tekstu, nagłówków strony stopki itd itp.Martwi mnie w szczególności zapytania do bazy ,które również musiałbym dynamicznie tworzyć.Jedynie to co pozostałoby niezmienne to główny mechanizm strony.
Nie wiem, co by było lepsze.
ShadowD
Piszesz strasznie na około, powiedz do czego CI to jest potrzebne.

Ogólnie co mogę Ci powiedzieć - systemy szablonów po coś powstały i trzeba by z nich korzystać jednak całość musi być do tego przystosowana i teraz jak masz 1 stronę i czas dopisać drugą, a całość nie była przygotowywana pod kontem lay'y to wydaje mi się że szybciej i taniej będzie napisać 2'gą stronę, ale jak w przyszłości przewidujesz kolejne podobne - zainwestuj i zaimplementuj system layout'ów.
!*!
Cytat(Niktoś @ 26.10.2012, 18:48:17 ) *
Co według Was byłoby lepsze- utworzenie kolejnej strony www z prawie takim samym kodem, czy podmiana layoutu w zależności z której strony www przyszedłby użytkownik. Podmiana layoutu wiązałaby się całkowicie z dynamicznym tworzeniem wszystkich tagów tj. inputów, podmiana tekstu, nagłówków strony stopki itd itp.Martwi mnie w szczególności zapytania do bazy ,które również musiałbym dynamicznie tworzyć.Jedynie to co pozostałoby niezmienne to główny mechanizm strony.
Nie wiem, co by było lepsze.

Nowy Widok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.