Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]problem ze skryptem komentarzy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pawlo20
Witam znalazłem na forum taki dobry skrypt komentarzy tylko że jakoś nie widać komentarza po napisaniu ?
tam jest jakieś include w tym skrypcie i ja myśle że to pewnie na moim serwerze nie działa include ? i mam pytanie czy da sie jakoś zrobić żeby działał ?
http://www.forumweb.pl/gotowe-komponenty-w...a-plikach,65553
Kshyhoo
Jak może nie działać include, jak to podstawowa funkcja? Sprawdź, czy coś się dodaje w plikach. Sprawdź, co przechodzi przez $_POST.
pawlo20
no i problem tkwi w tym że nie zapisuje tego komentarza na serwer ? jak to naprawić
Kshyhoo
Cytat(Kshyhoo @ 31.10.2012, 09:15:31 ) *
Sprawdź, co przechodzi przez $_POST.

pawlo20
ale na vertigoServ działa normalnie zapisuje komentarz i pokazuje a w internecie nie czemu ?
Kshyhoo
Cytat(pawlo20 @ 31.10.2012, 15:34:21 ) *
ale na vertigoServ działa normalnie zapisuje komentarz i pokazuje a w internecie nie czemu ?

Najczęstsze błędy - pkt 10.
Gość
Sprawdź czy to co dodajesz pojawia się w pliku:
kom.txt
Jeżeli się pojawia to albo brakuje Ci jakiś tagów w obrębie iclude albo masz tak porobuione style że coś Ci zasłania komentarze.

Tak jak wspominał kolega możesz też spróbowac wyświetlić dane:
  1. echo $_POST['tresc'];

Podejrzewam że masz bałagan w tagach, jeżeli Ci nie zapisuje tych komentarzy to gdzieś masz błąd w składni.
Przerabiałeś coś czy czysta kopia?
pawlo20
ale tu oto chodzi że na VertigoSerw działa zapisuje i pokazuje komentarz , tylko w internecie nie bo nic nie zapisuje
d3ut3r
a sprawdziłeś prawa do zapisu dla pliku w którym komentarze są przechowywane ?
pawlo20
te komentarze to plik txt, to czyli co zrobić
Gość
zmienić chmod na 777 albo 755 i poczytać o tym:)
pawlo20
a co to jest chmod ?
Spawnm
No bez przesady! Naucz się podstaw i dopiero zadawaj pytania. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.