Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Checkbox dynamiczne tworzenie na podstawie rekordów z bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slawekxx
Witam ,

mam problem z napisanie skryptuw php tak aby uzyskać tzw.dynamiczne checkboxy testowy napisałem w html

1. <li>
  2. <div class="checkbox">
  3. <input type="checkbox" name="region[10]" value="1"class="" onclick="document.getElementById('Eubea').style.display = this.checked ?
  4. 'none' : 'block'; this.form.elements['region[11]'].disabled = this.form.elements['region[12]'].disabled = this.checked" />
  5. </div><div class="label"style="color: #404040;font-weight: bold;cursor: pointer;"><label>Eubea</label><? echo " ($num_reg6)"?></div>
  6. <ul id="Eubea">
  7. <li> <input type="checkbox" name="region[11]" value="1"/><label> Karystos Port</label></li>
  8. <li> <input type="checkbox" name="region[12]" value="1"/><label> Karystos Rafina</label></li>
  9. <li> <input type="checkbox" name="region[13]" value="1"/><label> Karystos Port New Styron</label></li>
  10. <li> <input type="checkbox" name="region[13]" value="1"/><label> Karystos Port New Styron</label></li>
  11. </ul>
  12. </li>
  13.  
pierwszy checkbox jest nadrzędny a następne podrzędne coś w rodzaju Województwo a następne miasta i tak dalej , mam problem z osadzeniem znaczników .
Damonsson
możesz np. tak
  1. foreach ($this->funkcjaPobierajacaZBazyOdpowiednieKolumny as $key => $value) {
  2. echo '<input type=checkbox name=region[] value="' . $value['regionIdCzyJakTamMaszZapisaneWBazie'] . '" />' . $value['regionNameCzyJakTamMaszZapisaneWBazie'] . '<br />';
  3. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.