Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] buduj-dobrze.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
slash^
Witam

Prosiłbym o ogolna ocene nt. funkcjonalnosci strony, wyglądu, błędów i sugestii.
Strona kierowana bedzie do grona klientow firmy projektowej budujacych swoje domy.

Strona nie liczac jquery jest autorska.

buduj-dobrze.pl
slash^
Cytat(nospor @ 13.11.2012, 15:58:06 ) *

To było (mam nadzieje) jedyne miejsce gdzie bylo po prostu wyswietlane haslo przez $_GET bez weryfikacji gdyz wyszukiwarka nie jest skonczona, dzieki za info - poprawione.
ixox
-Kontakt bez walidacji (przeszedł z pustymi danymi)
-Podczas logowania przy wpisaniu tylko loginu lub hasła, błąd "Nieprawidłowe przekierowanie" (FF)
b4rt3kk
Logowanie: przy pozostawieniu pustych pól następuje pętla przekierowań.
Rejestracja: mnie osobiście nie podoba się wyskakujący alert przy błędnym uzupełnieniu pól.

A tak ogólnie to pod względem graficznym stronka wygląda całkiem przyjemnie. Prosta, ale funkcjonalna.
szalek01
można testować sql-injection np próbie usunięcia tabel ?
slash^
Cytat(szalek01 @ 14.11.2012, 00:58:51 ) *
można testować sql-injection np próbie usunięcia tabel ?

oczywiscie, bede wdzieczny za wskazanie bledow jezeli sa.
testy potrwaja ok. tygodnia i baza bedzie wyczyszczona, jest kopia, lepiej jak bledy wyjda teraz niz po roku dzialania portalu.

Petla przy logowaniu zostala poprawiona - dzieki za info.
slash^
Cytat(phpion @ 14.11.2012, 13:06:12 ) *

Weryfikacja nieistniejacych ID poprawiona - dzieki nie wiem jak moglem to przegapic thumbsdownsmileyanim.gif a druga zmienna, w tym wypadku "dupa" - nie jest w zadnen sposob weryfikowana, jest to tylko nazwa do seo, wiec w niczym nie przeszkadza smile.gif

Co do trzeciego linku - faktycznie, zapomniałem edycje przepuścic przez filtr html - poprawione (bo chyba o to chodziło?smile.gif) cool.gif
ShadowD
Strona padła całkowicie? Ktoś się bawił czy server szwankuje? snitch.gif
slash^
U mnie działa cały czas, nic nie było modyfikowane, ani zepsute przez ost. poł godziny .. smile.gif
phpion
Cytat(slash^ @ 14.11.2012, 13:49:27 ) *
a druga zmienna, w tym wypadku "dupa" - nie jest w zadnen sposob weryfikowana, jest to tylko nazwa do seo, wiec w niczym nie przeszkadza smile.gif

No właśnie przeszkadza - ktoś złośliwy może Cię wypozycjonować pod dziwne frazy (adresy), a do tego dojdzie duplicated content.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.