Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie przed odcięciem ftp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
_chris_
Witam wszystkich

Postanowiłem napisać tutaj, bo może ktoś z was ma jakikolwiek patent na klientów którzy nie płacą i potem odcinają dostęp do ftpa smile.gif Mam właśnie takiego osobnika, póki co nie odciął mi ftp, ale coś nie płaci. Chciałbym mu po prostu wyłączać poszczególne funkcjonalności serwisu jeśli po kolejnym upomnieniu nie zapłaci. Strona jest na WP. Codziennie robi kopie WP czyli teoretycznie w WP nie mam co zmieniać.

Macie jakieś pomysły?
wNogachSpisz
Nie rozumiem. Kto jest adminem? Kto komu płaci? Kto komu miałby odciąć dostęp do FTP?
_chris_
Ktoś tam jest adminem, ja dla nich wykonałem jakieś zmiany na stronie www. Teraz nie bardzo chcą zapłacić i moga w każdym momencie zmienić hasło na ftpa albo usunąć użytkownika i wtedy już im niczym nie pogrożę smile.gif
kristaps
Możliwości takiej (chyba) nie ma, ale może warto podlinkować zewnętrzny plik css? Trzymasz arkusz stylów na swoim ftp, w momencie kiedy klient nie płaci, możesz rozwalić mu stronę. No ale to też jest rozwiązanie do obejścia. Podobnie może warto zaincludować mu niektóre komponenty (allow_url_open na enabled).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.