Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena internetowego kursu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
grzes999
Witam

Byłem zmuszony do napisania internetowego kursu nauki C#. Postanowiłem zrobić coś innego niż jest w sieci.
Dlatego aby móc przejść do kolejnej lekcji należy rozwiązać krótki quiz. Po rozwiązaniu możemy obejrzeć swoje wyniki jak również odpowiedzi.
Moim skromnym zdaniem jest to bardzo dobra baza do zrobienia potężnego narzędzie służącego do e-lerningu.
Adres strony: klik

Jeżeli ktoś chciał by przejrzeć lekcje,testy, itd to dane do logowania:
login: test
hasło: test1

Będę wdzięczny za wszystkie słowa krytyki, opinii, etc.

P.s
Cały kurs oczywiście posiada panel adminstracyjny, a całość została zbudowana w oparciu o Framework Kohana w wersji 3.2
skowron-line
http://www.kurscsharp.gkielar.pl/lekcjeaaa
Zmień 404 bo teraz jest standard
xxdrago
Bardzo podoba mi się stronka, tylko po co podawać dane typu Imie i Nazwisko?

Czcionka np. w tym "Witaj na stronie kursu" mi się nie podoba ale to sprawa gustu smile.gif

Błędy które znalazłem:
Minimalna ilość zanków to: 3 (http://www.kurscsharp.gkielar.pl/rejestracja)

Mam zamiar się zacząć uczyć, C++ więc na pewno skorzystam jak nie zapomnę adresu.

Pozdrawiam
!*!
Cytat(grzes999 @ 2.01.2013, 16:15:11 ) *
Byłem zmuszony do napisania internetowego kursu nauki C#.

Przyszli do Ciebie z providenta?

Strona przejrzysta, dobre logo (choć slogan bym dopracował, za dużo tam słowa "kurs"), jednak:

- nie działa logowanie, prawdopodobnie ktoś zmienił hasło wink.gif
- nie widać pól w formularzach, trzeba się zastanawiać gdzie jest pole z możliwością wpisania wypocin, widać tylko label
- html5 leży, skoro już się na niego zdecydowałeś, to po co Ci divy z id?
- widzę kilka znaczników <h3>, a gdzie <h1> i <h2>?
- też mnie zastanawia potrzeba imienia i nazwiska... rozumiem że chcesz później sprzedać swoją bazę.
- pogrubianie linków w stopce psuje jej wygląd, nadawana jest zbędna wysokość, co psuje efekt.
- stopka mogłaby być cały czas na dole ekranu.
- czasami w linku pojawiają się takie smaczki
Cytat

- kilka błędów walidatora bo się pomyliłeś lub nie podałeś atrybutów
- nadawanie znacznikowi <a> atrybutu target to zły pomysł. To użytkownik ma decydować co robi z linkiem, a nie Ty.

Cytat(xxdrago)
Mam zamiar się zacząć uczyć, C++ więc na pewno skorzystam jak nie zapomnę adresu.

C# != C++
sazian
skoro strona o c# to dlaczego w php robiona wink.gif
kilab

Opera 12.12 / Debian

Trzymanie id sesji w adresie ma jakiś cel? Przydałoby się przyleganie stopki do dołu strony.

Poza tym strona bardzo ładna, gratuluję smile.gif

// dane do konta:

dupadupa / dupadupa
karakara
Cytat(kilab @ 3.01.2013, 19:36:02 ) *
Trzymanie id sesji w adresie ma jakiś cel?

Nie często praktykowane ale
nie wymaga włączonych ciasteczek ?
grzes999
Dziękuję wszystkim za opinie. Oczywiście dodam 404 jakoś zapomniałem o tym wcześniej.

Te smaczki w linku są tylko w przypadku podania błędnych danych.
Co do podawania imienia i nazwiska to tak jakoś to wstawiłem, żeby nie był taki pusty formularz. Oczywiście nie będę nigdzie sprzedawał a ni, rozpowszechniał tej bazy. Wydaje mi się, że id sesji nie jest trzymane w adresie.

Odnośnie stopki również ustawię ją na dole ekranu.

Póki co odpowiedziałem chyba na wszystkie zarzuty tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.