Mam taki problem ze skryptem Autocomplete. Ogólnie wszystko działa, pobiera mi dane z bazy i wyświetla mi je jako podpowiedź. Mam taki kod:
<html> <head> <script type='text/javascript' src='js/jquery.autocomplete.js'></script> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.autocomplete.css" /> <script type="text/javascript"> $().ready(function() { $("#nazwa").autocomplete("wyniki_z_bazy.php", { width: 260, matchContains: true, mustMatch: true, selectFirst: false }); $("#nazwa").result(function(event, data, formatted) { $("#id").val(data[1]); }); }); </script> </head> <body> <div class="row"> <div class="span2"> <form autocomplete="off"> <input type="text" name="nazwa" id="nazwa" placeholder="Wpisz nazwę"/> </div> <!--input type="button" value="Get Value" /--> <div class="span3"> <input type="hidden" name="id" id="id" /> <button class="btn btn-primary" type="submit" value="Submit">Zatwierdź</button> </form> </div> </div> </body> </html>
W tej chwili w podpowiedziach wyświetlają się same nazwy produktów pobrane z bazy, a po zatwierdzeniu do adresu strony jest przekazywana wartość:
?nazwa=jakasnazwa&id=jakiesid
Mi zależy na samym ID aby móc je przekazać metodą POST. Jak robię
To od razu przestaje działać podpowiadanie.
<form method="post" action="">...</form>