Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Między przerwami - gazetka internetowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Krzysztofik
Witam po przerwie w mojej obecności na forum, w czasie której dzielnie kodziłem szablon Wordpressa.

http://www.miedzyprzerwami.pl

Tadam, co sądzicie o wyglądzi, kodzie treści?
Może chcielibyście dołączyć do redakcji?

Pozdrawiam wink.gif
IceManSpy
1. Słabo czytelna czcionka w topie i tytułach.
2. Denerwuje mnie, że jak najadę, to reszta robi się zakryta - intencja dobra, ale bardzo mnie to rozprasza. Nagle coś się stało i już odskupiłem (brakuje mi słowa tongue.gif ) się od tego co chcesz czytać.
3. W kontakt nie widać ikonek przy Zaloguj.
r4xz
Cytat(IceManSpy @ 6.01.2013, 21:04:21 ) *
2. Denerwuje mnie, że jak najadę, to reszta robi się zakryta - intencja dobra, ale bardzo mnie to rozprasza. Nagle coś się stało i już odskupiłem (brakuje mi słowa tongue.gif ) się od tego co chcesz czytać.

pod Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64) Presto/2.12.388 Version/12.12 to genialnie działa! co drugie przyciemnione i jak najedziesz to "czarne", a co drugie + 1 (też brakuje słowa - nth(odd/even)? smile.gif) ma na ciebie wylane i jest zawsze czarne biggrin.gif

ogólne wrażenie = wzrok nie wiedział gdzie patrzeć i teraz nawet nie pamiętam co ja za treść przeglądałem tongue.gif
Krzysztofik
Wielkie dzięki za opinie, modyfikacja tego wyświtlania zrobiona, ikoni social usunięte z kontaktu. Nad czcionką pomyślę.

Proszę o więcej opinii wink.gif

A co sądzicie o artach?
b4rt3kk
Jak sama nazwa strony wskazuje jest to gazetka, a Twoja strona średnio ją przypomina. Gazeta ma być prosta, bez zbędnych detali (jak choćby fikuśna czcionka nagłówka, czy kolorowe tła artykułów). Radzę przyjrzeć się jaką stylistykę mają potentaci branży (nie mówię, żebyś do nich aspirował, nie ta tematyka i target), zajrzyj na onet, wp, gazeta.pl i zwróć uwagę jak to wszystko wygląda, prosto, skromnie i przejrzyście. Jak dla mnie ramki, jak i ich zaokrąglenia są zbędne, na głównej powinny znajdować się jedynie tytuły i ew. bardzo skromny zarys treści, zachęcający do odwiedzin konkretnej podstrony. Obecnie masz miks wszystkich kategorii, powinieneś dać tytuł kategorii, pod nim kilka tytułów artykułów. Czytelnik wchodząc na stronę powinien widzieć od razu co może tu znaleźć, bez konieczności zaglądania do menu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.