Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Studia informatyczne konkretnie pod php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
activerr
Siema wszystkim smile.gif

Mogłby mi ktoś powiedzieć w jakiej uczelni w Polsce ( dobrej ) można znaleźć kierunek programowania skierowany pod php sql i te sprawy ? Jakieś linki lub coś w tym stylu ? smile.gif

z góry dzięki smile.gif
nospor
Pod SQL to chyba każda dobra ma, a pod php to by chyba kogoś musiał na uczelni pogiąć by zrobić kierunek pod php.... bądź poważny smile.gif
O$iek
W takich przypadkach polecam kursy z urzędu pracy, a nie studia wink.gif
Speedy
Bez jaj. wink.gif
Tuminure
"Programowanie w PHP" i "Bazy Danych", to jakieś 2 przedmioty z jakichś 30, które będziesz mieć na studiach 1 stopnia.

W takich przypadkach polecam kursy z urzędu pracy, a nie studia
Obawiam się, że w urzędzie pracy możesz nie znaleźć takiego kursu - trzeba by znaleźć taki kurs na własną rękę, a potem najlepiej starać się o dofinansowanie na ten kurs (nie pamiętam, czy płacą jakąś część, czy 100%).
Raph
Cytat(Tuminure @ 18.01.2013, 07:54:00 ) *
"Programowanie w PHP" i "Bazy Danych", to jakieś 2 przedmioty z jakichś 30, które będziesz mieć na studiach 1 stopnia.

Jest taki przedmiot teraz na informatyce, jak "Programowanie w PHP"?!

Na mgr miałem jeden przedmiot (nie pamiętam jak się nazywał) związany z aplikacjami internetowymi, gdzie były różne technologie i można było sobie wybrać np. PHP, żeby zadanie na zaliczenie zrobić, ale to w sumie wszystko jeśli chodzi o PHP u mnie na studiach. Na studiach I stopnia w ogóle nie było PHP - miałem za to dużo technologii MS. :]

A tak bardziej w temacie - kierunek studiów pod samego PHP to raczej byłaby mało praktyczna rzecz.
IceManSpy
Ja miałem 1 przedmiot związany z aplikacjami internetowymi i jeden z bazami danych.
W zależności od finansów uczelnie będzie JAVA albo technologia MS (C# , .NET).
Nie ma studiów w tym kierunku bo co chciałbyś robić przez 5 lat?
sazian
na pł miałem zajęcia z mssql,oracle, c#, jave(hibernate) i php że o HTML, js z jquery, c++ czy prologu nie wspomnę tongue.gif
więc nie powiedziałbym że albo JAVA albo MS
Tuminure
Jest taki przedmiot teraz na informatyce, jak "Programowanie w PHP"?!
Nie. Przedmiotu "Bazy danych" też raczej nie znajdziesz. Zaledwie chodziło mi o pokazanie, jak małym procentem całych studiów jest "Programowanie w PHP" i "Bazy danych" - dlatego napisałem, że to "jakieś" 2 przedmioty, a nie równo 2 przedmioty.
karakara
U mnie w większości wypadków nawet nie ma zgody na projekty w PHPie z czym się zgadzam bo większość którzy upieraja się żę to ma być PHP to samouki których kod jest tragiczny dlatego warto posmakować innej częsci informatyki i języków, przynajmniej się nauczysz jak to powinno wyglądać.

Jak chcesz tylko PHP to idz na kurs a nie na studia ...

Są przedmioty "sponsorowane" przez MS
ale na studiach to nie tylko Java i MS u mnie wybierałeś sobie, na samym początku np. z C++, Javy, Rubiego
a później to raczej dowolność z ewnetualnymi zastrzeżeniami w czym nie wolno.
ale bardzo się cieszą jak ktoś wybiera coś mniej standardowego jak Haskella czy Erlang
Epredator
Cytat(sazian @ 19.01.2013, 22:33:33 ) *
na pł miałem zajęcia z mssql,oracle, c#, jave(hibernate) i php że o HTML, js z jquery, c++ czy prologu nie wspomnę tongue.gif
więc nie powiedziałbym że albo JAVA albo MS

a wiesz może czy jest coś związane z ogólną tematyką aplikacji internetowych głównie Java ale też php na Politechnice Łódzkiej na studiach II stopnia smile.gif pzdr!
sazian
na razie jestem jeszcze na pierwszym stopniu więc dokładnie nie wiem
tu masz siatkę godzin dla drugiego stopnia http://ectslabel.p.lodz.pl/?l=pl&s=pro...p=2876&sp=1
jeżeli interesuje cię JAVA to musisz patrzeć co prowadzi katedra mikroelektroniki(DMCS) a technologie MS prowadzi głównie instytut mechatroniki(IMSI) i czasami katedra informatyki(KIS).
Na IMSI pewnie będzie sporo zajęć z ORACLE, MSSQL czy C#
Na DMCS JAVA i postgresql, no chyba że trafisz na zapaleńców to będzie c++

PHP miałem z wykładowcami z DMCS, IMSI i KIS
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.