Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieznane adresy/odnosniki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
konrad1cs
Witam.
Tworzę stronę, użyłem skryptu js z tabami, a w jedną z zakładek wpiąłem skrypt z "reveal".
Ale po zaladowaniu wyświetlają się jakieś dziwne linki/obrazki, mimo iż kod jest raczej czysty.
Czy jest ktoś wstanie go przejrzeć i w jakiś sposób mi pomóc i doradzić, czy to nie obciąży zbyt strony, albo czy już na starcie nie jestem spalony?
Strona jest w budowie, ale można ją tutaj zobaczyć: http://proba.w8w.pl/oferta.html
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
johnny_b
Cześć Konrad1cs!

Według Twojej nomenklatury, strona nie jest "czysta". W pliku demo.js, jest skrypt generujący te "dziwne" linki/obrazki. Przeszukaj plik wpisując np. "rss.png" w źródle. Jeżeli chodzi o zastosowane biblioteki i sposób wykonania, to uważam, że jest to nadużycie. W znaczeniu => taką stronę internetową, można wykonać bez js, a co dopiero jquery/jqueryUI i innych dedykowanych skryptów wykorzystujących funkcje z wcześniej wspomnianych bibliotek. Oczywiście w/w rozwiązania obciążają, spowalniają stronę, a efektu tych bibliotek jakoś specjalnie nie widać, a w mojej opinii przy front-endzie - prędkość jest kluczowym elementem.

Pozdrawiam!

P.S. Pozdrawiam również Panią Agnieszkę.
konrad1cs
Usunąłem cały demo.js i wyświetla się pięknie.
Sposób użycia? bibliotek nie ruszałem, sa tam informacje kto je pisał i były free.
Front-end? Co masz na myśli? Mogę w jakiś sposób przyspieszyć stronę?

P.S. Dlaczego pozdrowiłeś Panią Agnieszkę ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.