Generic
31.01.2013, 12:46:15
Witam. Chciałbym przedstawić mój wstępny projekt layoutu (brakuje jeszcze footera, którego już kończę). Głównie postawiłem na oryginalność i na coś nowszego, co wyróżni się wśród konkurencji. Nie jestem wielkim grafikiem więc czekam na ewentualne porady co bym mógł poprawić. Zawartość do obejrzenia tu:
http://testowyhosting.awsome.pl/ Z góry dziękuje i czekam na wypowiedzi. Pozdrawiam.
sowiq
31.01.2013, 12:50:11
Wypadałoby udostępnić jakieś testowe dane do logowania. Bo zakładam, że cały layout to nie tylko dwa formularze.
[edit]
Tym bardziej, że
Cytat
Rejstrując się akceptujesz regulamin.
Regulamin, którego nie da się przeczytać.
Szymciosek
31.01.2013, 12:52:16
Obawiam się, że to wszystko. Formularze nie mają przekierowania.
Generic
31.01.2013, 12:53:31
Witam. Mogłem wstawić plik png gdyż jak widzicie nie dawno rozpoczęłem pracę i udało mi się dopiero zrobić stronę główną. Oczywiście dalsza część z czasem powstanie. Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o takim wyglądzie. Pozdrawiam.
toaspzoo
31.01.2013, 13:02:36
Ładniej by wyglądało z paddingiem w inputach.
Cała strona nie jest wyśrodkowana, wszystko idzie na lewą stronę.
sowiq
31.01.2013, 13:02:54
Biorąc pod uwagę zawartość "layoutu" i to, że pod najnowszym Firefoxem selectboxy się rozjeżdżają, to niestety szału nie ma:

Już pomijam, że "hasło" w formularzu logowania i selectboxy w rejestracyjnym mają inny kolor czcionki niż pozostałe pola.
No i niestety, ale kod HTML albo jest "pożyczony" z jakiejś innej strony, albo Twój "layout" to zwykły zbieracz fejsbukowch lajków:
<body><!-- HEADER ///]]>'"</script></iframe></noembed></embed></object></noscript> <script type="text/javascript" src="/e8375d7cd983efcbf956da5937050ffc.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/b28354b543375bfa94dabaeda722927f.js"></script>-->
<script type="text/javascript" src="/d0004e8cad401f4e3c02ddd8a69cb2d7.js"></script> <script type="text/javascript" src="http://redefine.hit.stat24.com/files/js/ado.js"></script> <!--<script type="text/javascript" src="/05d8cb992b11b84ce44d8924f26950b9.js"></script>-->
Jednym słowem - jak dla mnie nie ma co oceniać.
Generic
2.02.2013, 01:48:33
Te kody narzucone zostały przez darmowy hosting na którym to testuje. U siebie tego nie mam i kod jest czysty. Ok podsumowując muszę popracować nad wyśrodkowaniem strony i poprawić selectboxy. Jak coś jeszcze budzi zastrzeżenia proszę pisać gdyż każde wskazanie błędu jest dla mnie złotem

.
Witam. A jak oceniacie pod względem graficznym (z pominięciem nazw rubryk). Czy ogólny wygląd jest dobry i czy pasuje do portalu społecznościowego? Pytam bo w innym przypadku będę musiał stworzyć drugi layout. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
toaspzoo
2.02.2013, 02:02:24
Szare jest zbyt szare, mam wrażenie, że odcień nie pasuje :\
Generic
2.02.2013, 12:58:02
Związku z tym iż miałem wenę twórczą postanowiłem wykonać jeszcze jeden layout strony. Chciałbym abyście zdecydowali teraz, który z nich jest lepszy i który lepiej się prezentuje. Czekam na wypowiedzi. Pozdrawiam.
Layout 2:
http://zapodaj.net/images/6b31a5a9e01a2.png
sowiq
2.02.2013, 13:23:30
@Generic, piszesz o layoutach strony, a pokazujesz tylko jakieś małe fragmenty. Kawałek rozjeżdżającego się formularza logowania to zdecydowanie nie jest layout strony. Teraz pokazujesz obrazek z kilkoma kwadratami o zaokrąglonych rogach i prosisz, żeby porównać który lepszy? Przecież to jakieś kompletnie różne rzeczy.
Jeśli to była Twoja wena twórcza, to może lepiej zainteresuj się jakimś innym zawodem?
toaspzoo
2.02.2013, 13:31:58
Pomysł ok, ale pikseloza na buttonach i za wąska całość
Generic
2.02.2013, 14:40:22
Żeby nie tracić czasu i iść na przód pokazuję wam dwa projekty stron głównych. Tak będą wyglądały strony główne. Muszę teraz wybrać, która strona główna lepiej się prezentuje bo przecież nie będę robił tej samej strony w dwóch stylach. Po prostu wypowiedzcie się która strona główna prezentuje się lepiej. Pozdrawiam.
sowiq
2.02.2013, 14:53:04
Cytat
Żeby nie tracić czasu i iść na przód pokazuję wam dwa projekty stron głównych.
Nie obraź się, ale moim skromnym zdaniem to nie wygląda na stronę główną. Wyobraź sobie sytuację, że ktoś trafia na Twoją stronę przypadkowo. Wchodzi i widzi formularz logowania, e.w. dwa przyciski. Ale skąd ma wiedzieć jaka funkcjonalność będzie mu udostępniona po założeniu konta? Przydałoby się chociaż kilka linijek opisu co to za strona.
Nie będę się wypowiadał więcej w tym temacie. Ani nie jestem jakimś specjalnym ekspertem jeśli chodzi o estetykę, ani nie chcę Cię zniechęcać do dalszej pracy.
Powodzenia.
Generic
2.02.2013, 15:07:16
To portal społecznościowy więc muszę stawiać konkrety i do rzeczy (nie rozpisując się) Będzie tekst zachęcający tak jak na innych portalach. Jeśli ktoś chce zobaczyć co prezentuje strona ma tak jak na każdym portalu społecznościowym w footerze odnośnik

nas:. Musisz więcej się skupiać na tym co jest, a nie czego nie ma. Pracę rozpocząłem nie dawno. Oceniaj to co jest bo to o czym mówisz to jest oczywiste że będzie.
Daiquiri
2.02.2013, 15:47:39
Generic, w tym przypadku nic nie jest oczywiste.
W obu grafikach nie podoba mi się kolorystyka i estetyka wykonania. Masz raptem kilka pól formularza, a nie zadbałeś nawet o lekkie odsunięcie wpisywanego tekstu od inputa. Przez brak polskich znaków, font zmienia się po "Do" w przycisku "Dołącz". Poszarpane brzegi ikon też nie wskazują na dbałość o detale, co jest niezbędne przy minimalistycznych projektach.
Nie bierz tego osobiście, ale obie grafiki są bardzo słabe.
Generic
2.02.2013, 16:05:09
hmm, ale muszę wyznaczyć, który jest ciut lepszy aby móc nadać poprawki więc z tej marności przydałoby się wybrać coś.
toaspzoo
2.02.2013, 16:09:20
Drugi lepszy, ale jako element layoutu a nie cały układ.
Generic
2.02.2013, 16:56:56
Hehe a mi ten drugi zupełnie nie podchodzi i nie pasuje
karakara
2.02.2013, 22:44:15
Czy tylko na moim Linuksie tak to wygląda ?
http://i.imgur.com/oDB5P6i.png
toaspzoo
2.02.2013, 22:55:30
Nie tylko, proponuję aby autor tematu zrobił coś więcej, w przeciwnym razie dyskusja na temat zastosowania techniki przekazu reklamowego nie ma sensu
Generic
19.03.2013, 19:38:53
temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.