Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] [www] Skrypt/serwis ogłoszeń
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
in5ane
Witam, stworzyłem skrypt/serwis ogłoszeń. Jest to wersja 1.0 beta, więc mogą zdarzyć się jakieś krzaczki na stronie. Chciałbym, abyście dokonali oceny tego serwisu po przetestowaniu go. Chciałbym zaznaczyć, że jak spojrzycie w źródło, to zobaczycie troszeczkę bałaganu (uporządkuję to w przyszłości), dlatego tego proszę mi nie wytykać. Wygląd strony (grafika) wykonana przy użyciu CSS 3. Od razu również chcę podkreślić (wiem o tym), że strona troszeczkę kuleje na IE < 10, i wiem, że jest to do poprawy. Wiem, również, ze nie działa przypomnienie hasła oraz wiadomość do użytkownika (jakiś problem z funkcją mail() na serwerze, myślę nad tym, czemu nie działa).

Adres: http://jakubkubera.pl/ogloszenia/

Konta testowe:
1) login: kowalski@gmail.com, hasło: 123321
2) login: tester@tester.pl, hasło: 123321
3) login: tester@test.pl, hasło: 123321

Screen z panelu admina (jedna podstrona): http://jakubkubera.pl/ogloszenia/panel.jpg

W kolejnych wersjach planuję dodać możliwość płatności za ogłoszenie vip (tzn. promowane) za pomocą sms oraz dotpay. Również planuję dodać system reklam z rozbudowanym panel administracyjnym (zliczenia kliknięć, wyświetleń itp.). Kolejną rzeczą będzie możliwość wgrywania większej ilości zdjęć. Dodatkowo rozbudowanie wysyłania wiadomości do użytkownika. Poza tym możliwość (z pewnymi ograniczeniami) do dodawania ogłoszeń przez gości (opcja będzie miała możliwość włączenia i wyłączenia w panelu administracyjnym). To i pewnie jeszcze inne funkcje będę stopniowo dodawał w kolejnych wersjach.

Przyjmę każdą krytykę. I tę pozytywną i tę negatywną.

Pozdrawiam serdecznie.
Tuminure
Na głównej stronie przed najechaniem na slajder, jego podpis nie ma zaokrąglonych rogów. Po najechaniu na niego, rogi podpisu się zaokrąglają (w chrome).

Przyciski "Napisz wiadomość", "Szukaj" i "Zaloguj się" w ogóle nie przypominają czegokolwiek, co można kliknąć.

Do kategorii, regionów itp. przydałoby się wykorzystanie <label>, aby można było zaznaczyć checkboxa, poprzez klikanie na tekst. Zwijanie tych okienek jest bardzo nieintuicyjne - kursor myszy raczej sugeruje, że jest tam zwykły tekst.

Nie obsługujesz wszystkich błędów kohany (np. http://jakubkubera.pl/adverts/index.ph ) - swoją drogą, pokombinuj z ustawieniami tak aby wywalić index.php z adresu.
pyro
CSSy i JS w ogóle nie działają.
in5ane
Cytat(pyro @ 7.02.2013, 14:57:48 ) *
CSSy i JS w ogóle nie działają.

Nie rozumiem. O co chodzi?
pyro
No normalnie nie działają jakby ich w ogóle nie było -> Firefox.
_Borys_
W operze nie działają CSS-y, w firefoxie działają.
Opera 12.12
Firefox 17.0.1

edit
po wyłączeniu addblocka opera ładuje css, przedtem nie ładowała.
in5ane
Cytat(pyro @ 7.02.2013, 15:52:08 ) *
No normalnie nie działają jakby ich w ogóle nie było -> Firefox.

Ja mam Firefoxa i są. Może wiesz, cóż to za przyczyna?

Cytat(_Borys_ @ 7.02.2013, 15:54:48 ) *
W operze nie działają CSS-y, w firefoxie działają.
Opera 12.12
Firefox 17.0.1

edit
po wyłączeniu addblocka opera ładuje css, przedtem nie ładowała.

Opery nie mam akurat, nie testowałem w niej. Czy może Ty również wiesz, czemu przy addblocku Opera nie ładuje CSS'ów?
!*!
Cytat
HTTP_Exception_404 [ 404 ]: Unable to find a route to match the URI: adverts/index.php/offers/sejjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjvex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjex.php/offers/sejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

SYSPATH/classes/kohana/request.php [ 1126 ]
1121 */
1122 public function execute()
1123 {
1124 if ( ! $this->_route instanceof Route)
1125 {
1126 throw new HTTP_Exception_404('Unable to find a route to match the URI: :uri', array(
1127 ':uri' => $this->_uri,
1128 ));
1129 }
1130
1131 if ( ! $this->_client instanceof Request_Client)

DOCROOT/index.php [ 109 ] ? Kohana_Request->execute()
Environment

Cytat
DOCUMENT_ROOT string(31) "/home/drukkse/public_html/jakub"
SCRIPT_FILENAME string(41) "/home/drukkse/public_html/jakub/index.php"
SCRIPT_NAME string(10) "/index.php"
SERVER_ADDR string(13) "109.73.163.86"
SERVER_ADMIN string(24) "webmaster@jakub.drukk.se"
SERVER_NAME string(14) "jakubkubera.pl"
SERVER_PORT string(2) "80"
SERVER_PROTOCOL string(8) "HTTP/1.1"
SERVER_SIGNATURE string(59) "<address>Apache Server at jakubkubera.pl Port 80</address>
in5ane
@up: nie będę cytował bo za długie, ale pytanie do: !*!. Napisz, o co chodzi dokładnie. Pierwsza to wiem, że nie ma 404.
_Borys_
Cytat(in5ane @ 7.02.2013, 16:57:25 ) *

Opery nie mam akurat, nie testowałem w niej. Czy może Ty również wiesz, czemu przy addblocku Opera nie ładuje CSS'ów?

Prawdopodobnie adblock blokuje jeśli w url-u jest adverts lub advert, u siebie nie mogę odczytać listy blokowanych słów ale w innych adblock-ach takie słowa występują w filtrach np
Fanboy's Adblock list

i podobnie jest pewnie w firefoxie jeśli ktoś ma włączony adblock.
phpion
Dziura w dziurze.

1. http://jakubkubera.pl/adverts/index.php/of...ge/id_o/1/id_u/
2.
Cytat
A Database Error Occurred

Error Number: 1054

Unknown column 'dupa' in 'where clause'

SELECT * FROM offers WHERE category = dupa OR category = 2 AND state = 1 OR state = 2 AND date+(availability*24*60*60)>UNIX_TIMESTAMP() AND visibility = 1

Filename: /home/drukkse/public_html/jakub/adverts/models/offers_model.php

Line Number: 70

3.
Cytat

Error Number: 1054

Unknown column 'dupa' in 'where clause'

SELECT * FROM offers WHERE category = 2 AND state = dupa OR state = 2 AND date+(availability*24*60*60)>UNIX_TIMESTAMP() AND visibility = 1

Punkty 2 i 3 zrobiłem edytując wartości checkboxów Firebugiem. Dodatkowo na powyższych zapytaniach widać, że są błędne pod względem logicznym. Brakuje przecież nawiasów w ORach.

// Edit:
O proszę, jeszcze jedno:
Cytat
A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Filename: controllers/offers.php

Line Number: 220

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drukkse/public_html/jakub/adverts/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drukkse/public_html/jakub/adverts/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Common.php

Line Number: 438

Error Number: 1064

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND state = 2 AND date+(availability*24*60*60)>UNIX_TIMESTAMP() AND visibility' at line 1

SELECT * FROM offers WHERE AND state = 2 AND date+(availability*24*60*60)>UNIX_TIMESTAMP() AND visibility = 1

Swoją drogą: po błędach wygląda na to, że apka to mix Kohany i Code Ignitera. Tak jest czy tylko mi się tak wydaje? Możliwe, że Twoja strona domowa jest na Kohanie i stąd takie różne rodzaje błędów.
!*!
Cytat(in5ane @ 7.02.2013, 17:36:51 ) *
@up: nie będę cytował bo za długie, ale pytanie do: !*!. Napisz, o co chodzi dokładnie. Pierwsza to wiem, że nie ma 404.

Nie chodzi o to że nie ma 404, tylko że uri było za długie i cały skrypt szlag trafił. Drugi cytat to rozwinięcie pierwszego z którego można wyczytać ciekawe rzeczy, a które nie powinny być widoczne, tak samo jak te z uri, jak i te co napisał mój przedmówca.
Bo niby po co ktoś miałby wiedzieć ze serwer stoi na apache, a Twój login do niego to drukkse.
in5ane
Cytat(phpion @ 7.02.2013, 19:00:49 ) *
Swoją drogą: po błędach wygląda na to, że apka to mix Kohany i Code Ignitera. Tak jest czy tylko mi się tak wydaje? Możliwe, że Twoja strona domowa jest na Kohanie i stąd takie różne rodzaje błędów.

Na Kohanie jest strona domowa (była zrobiona na Kohanie dla testów). Rozumiem te błędy, pozabezpieczam je.
pyro
Cytat(in5ane @ 7.02.2013, 16:57:25 ) *

Kolega ma problem w Operze, a ja w Firefoksie, w którym również mam ADBlocka, więc pewnie to jest przyczyną.

Forum dla programistów, a tak mało ludzi korzysta z ADBlocka? Ludzie, wtyczka niebo. zakochany.gif
in5ane
Cytat(pyro @ 7.02.2013, 23:47:50 ) *
Kolega ma problem w Operze, a ja w Firefoksie, w którym również mam ADBlocka, więc pewnie to jest przyczyną.

Forum dla programistów, a tak mało ludzi korzysta z ADBlocka? Ludzie, wtyczka niebo. zakochany.gif

A może to wina, że strona jest w katalogu "adverts"?
Wicio
W Chrome z włączonym AdBlockiem faktycznie ani CSS'y, ani JS'y się nie wyświetlały. Po wstrzymaniu ochrony i odświeżeniu strony problem magicznie zniknął. Sądzę, że problem leży w podkatalogu w którym znajduje się strona.
in5ane
Cytat(Wicio @ 8.02.2013, 08:47:23 ) *
W Chrome z włączonym AdBlockiem faktycznie ani CSS'y, ani JS'y się nie wyświetlały. Po wstrzymaniu ochrony i odświeżeniu strony problem magicznie zniknął. Sądzę, że problem leży w podkatalogu w którym znajduje się strona.

Ot co, zmieniam katalog.

Obecny adres strony to: http://jakubkubera.pl/ogloszenia/.

@edit: poprawiłem również wyświetlanie w IE. Nadal mam problem z Google Chrome z border-radius, które na stronie głównej robi się dopiero po najechaniu na obrazek. Ale z tego, co czytałem na jednym z zagranicznych for, to -webkit-border-radius ma bug, ale zastanawiam się, czy to na pewno to i czy ewentualnie nie można tego ominąć.
pyro
Cytat

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Filename: core/Loader.php

Line Number: 346

Jak na frameworka to na razie same błędy widzę tongue.gif
lukaskolista
Blad bazy danych sad.gif
in5ane
Ojejciu, wgrywałem stronę na serwer. Już działa. Bez takich, co? biggrin.gif

@edit: naprawiona dziura w podstronie message (z wiadomościami do użytkownika) smile.gif Działam sobie dalej po troszku, jak mam czas smile.gif
!*!
Cytat(pyro @ 7.02.2013, 23:47:50 ) *

Opera ma w standardzie blokowanie treści i jak widać nie jest ono kolizyjne wink.gif

Cytat
Ale z tego, co czytałem na jednym z zagranicznych for, to -webkit-border-radius ma bug

Możesz to rozwinąć, jaki bug?

A tak w ogóle, nie wiem czy to było wcześniej, ale dopiero teraz zauważyłem... Po co w menu z kategoriami po lewej masz checkboxy jako opcja wyszukiwarki? To dość mylące, bo z reguły tam powinny być linki. Jak chcesz uczynić z tego taką wyszukiwarkę, zrobiłbym osobną zakładkę na tej zasadzie.
in5ane
@: !*!: powiem tak, że nie czytałem tego dokładnie, ale w pierwszym poście jest coś o niezaokrąglaniu się: https://css-tricks.com/forums/discussion/11...r-radius-bug/p1

Zrobiona strona błędów, przykład tutaj: http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php...hhhahahahah.php
!*!
Mówiłem że nie chodzi o stronę 404.

A "bug" to nie bug i w zasadzie nie pisze się już prefiksów przed border-radius, bo działają w standardzie.
in5ane
Cytat(!*! @ 8.02.2013, 11:22:03 ) *

Tak, ja rozumiem, ale mówię, że dodałem. A zerknij teraz:
Cytat

i powiedz mi, chodzi o zwykłe obsługiwanie 403?

Usunąłem również index.php z url.
!*!
Powiedzmy, choć prościej by było zliczyć ile znaków ma URI i wykopać na 404 gdy są za długie, a 403 używać wtedy gdy faktycznie jest potrzebny.
lukaskolista
Po zaznaczeniu kategorii i kliknieciu wyszukaj dane powinny byc przekazywane metoda GET, nie POST. Zalozmy, ze znajde cos fajnego i bede chcial wyslac koledze link - i co wtedy? Poza tym nie wiem jak rozwiazales stronnicowanie przy przesylaniu danych metoda POST. Btw. GET jest fajny, nie trzeba sie go bac.
in5ane
Cytat(lukaskolista @ 8.02.2013, 11:57:23 ) *
Zalozmy, ze znajde cos fajnego i bede chcial wyslac koledze link - i co wtedy?
Wydaje mi się, że podeślesz mu link do tej fajnej oferty, nie sądzisz kolego? smile.gif

P.S.: Proszę również o ocenę wyglądu oraz funkcjonalności.

@edit1: z GETem to by było tak, że np. na Allegro, podesłałbyś 5 stronę w dziale z butami sportowymi? Kolega by otworzył link (albo sam by sobie wszedł na 5 stronę) i szukałby tych fajnych butów? Przecież te buty byłyby już na 3 albo 7 stronie.

@edit2: dla kategorii i regionów dodane label'e, by można było zaznaczać przez nazwę również.
lukaskolista
Cytat
Wydaje mi się, że podeślesz mu link do tej fajnej oferty, nie sądzisz kolego? smile.gif
Nie sadze kolego, bo jak znajde cos w wunikach wyszukiwania i bedzie tego 20, to nie bede mu 20 linkow wysylal. Jak szukasz w google to tez sie podsyla linki do wynikow wyszukiwania kolego:)

Ja tylko pisze, jak poprawic funkcjonalnosc aplikacji. To czy skorzystasz z tego zalezy tylko od Ciebie.
in5ane
Cytat(lukaskolista @ 8.02.2013, 13:10:44 ) *
Nie sadze kolego, bo jak znajde cos w wunikach wyszukiwania i bedzie tego 20, to nie bede mu 20 linkow wysylal. Jak szukasz w google to tez sie podsyla linki do wynikow wyszukiwania kolego:)

Ja tylko pisze, jak poprawic funkcjonalnosc aplikacji. To czy skorzystasz z tego zalezy tylko od Ciebie.
Chyba, że coś takiego miałeś na myśli, zastanowię się nad tym smile.gif
dysgraphic
Ten slider na stronie głównej jest niepotrzebny. W przypadku niewielkich serwisów ogłoszeniowych (nie takich jak tablica.pl czy sprzedajemy.pl) powinieneś umieścić na pierwszej stronie listing ofert. Powinieneś popracować nad ergonomią i usability.
in5ane
Poprawiłem tak "na szybko" stronę główną (wygląd) oraz usunąłem promowanie ogłoszeń (wprowadzę opcję jako dodatek, ale promować będzie się ogłoszenia, które już się dodało, poprzez swój panel). Na jakiś czas musiałem zmienić i znów widać index.php w adresie, ale pamiętam o tym, że ma nie być tego.
phpion
A podatności na SQL injection nadal nie wyeliminowałeś...
+ http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php/offers/item/10
in5ane
Zabezpieczyłem skrypt (tak mi się zdaje tongue.gif). Dodałem również opcję, że jak ktoś coś wpisze w wyszukiwarce, to nie wyśle enter'em, tylko musi wcisnąć przycisk wyślij.

@edit: mógłbym prosić o kogoś sprawdzenie jeszcze zabezpieczeń w tym skrypcie?

Witam, przepraszam, że podbijam temat, ale zależy mi jeszcze na ocenie. Proszę posprawdzać oraz ocenić funkcjonalność oraz wygląd.
!*!
Cytat(in5ane @ 7.03.2013, 18:13:00 ) *
Dodałem również opcję, że jak ktoś coś wpisze w wyszukiwarce, to nie wyśle enter'em, tylko musi wcisnąć przycisk wyślij.

A po kiego grzyba? biggrin.gif

Przy wyszukiwaniu, podana fraza znika.
in5ane
Cytat(!*! @ 7.03.2013, 18:26:30 ) *
A po kiego grzyba? biggrin.gif

Przy wyszukiwaniu, podana fraza znika.

Masz na myśli, że po wyszukaniu nie ma frazy w polu wpisywania?

A co do entera, to usunąłem, ponieważ, jak ktoś coś wpisał i wcisnął enter, to nie brało pod uwagę kategorii i regionu.

@edit: a co z zabezpieczeniami?
aras785
Dalej błędy wywala: http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php/offers/item/10
kilab
Cytat(in5ane @ 7.03.2013, 21:17:16 ) *
A co do entera, to usunąłem, ponieważ, jak ktoś coś wpisał i wcisnął enter, to nie brało pod uwagę kategorii i regionu.

Złe podejście. Problem się rozwiązuje, nie unika go.
motyl-pl
Tak sobie patrze przeglądam, i co widzę CodeIgniter.
Czy mógł mi ktoś powiedzieć, czy poprawnie używając modeli i struktury zapytań mogą pojawiać się podatności na sqlinjection w CI ?

Co do strony:
- słaba oprawa graficzna
- błędy w validacji
- http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php...id_u/4/2/3/;4/5
- http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php...ers/search/%271 nie wiem czy ktoś to pokazywał już

Ale ogólnie na plus, tylko wymyślasz koło drugi raz bo enta ilość takich skryptów jest w internecie, chyba że robisz to dla siebie smile.gif

Teraz tak patrze i albo mi się wydaje albo masz wgl. tylko jeden model do obsługi wszystkiego stworzony o_O co by było na prawdę głupie bo nie wykorzystujesz tego co daje sobą framework.

http://eche.pl/pornokio/ (root | root123)
Prosił bym kogoś gdyby miał chwilę, by spróbował mi to wywalić za pomocą sqlinjection.
!*!
Masz na myśli, że po wyszukaniu nie ma frazy w polu wpisywania?

Tak. To jest przydatne, gdybym np. zrobił literówkę.

To zrób tak, aby działało.

@edit: a co z zabezpieczeniami?

Nie jest dobrze, ale jest lepiej niż było. Przejrzyj linki podane wyżej, niektóre nadal działają.

motyl-pl - załóż nowy temat i nie rób zamieszania wink.gif
in5ane
Naprawiłem problem z enterem oraz po wyszukiwaniu fraza w polu pozostaje. Przeterminowanego ogłoszenia też już nie wyświetlimy. Nie zrobimy również tak: http://jakubkubera.pl/ogloszenia/index.php...9;1asfasfasfasf, musi być cyfra.

P.S.: Resztę wymienionych poprawię wkrótce, jak będę miał wolny czas.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.