Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml] Problem z IE...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Zeeder
Jestem wlasnie w trakcie pisania jadra na serwis, szablon mialem gotowy na tabelkach. Jednak od pewnego czasu zauwazylem ze glosno jest o 'XHTML'. Postanowilem zobaczyc, i zobaczylem. Przerobilem strone na div'y. Dziala elegancko. Pozniej doszlo i do przerobki menu, bo zauwazylem ze nie potrzeba do tego JS i wieeelu obrazkow w rollover...Wzorowalem sie na kodach i artykulach z roznych zrodel. Myslalem ze wszystko ok...az nie odpalilem IE (domyslnie uzywam Mozilli Firebird) i wszystko sie rozlozylo. Moglby mi moze ktos pomoc questionmark.gif Jak zrobic zeby dzialalo pod kazda przegladarka questionmark.gif

Adres: http://pcserwis.com/menu/
mls
Temat powinien się znaleźć na forum CSS. Bo tu style są winne, albo raczej IE, i jego nieprawidłowa ich interpretacja. Na wszelki wypadek polecam zapoznać się z "modyfikacjami" IE7 smile.gif
sirrus
Po pierwsze - jest tak jak mówi przedmówca, po prostu niektórych rzeczy stosować nie można bo IExplore ich po prostu nie "odszyfruje".

Polecam ci stronkę www.zeldman.com - spójrz na kod, moim zdaniem fachowa robota. Poza tym polecam książkę Jeffreya Zeldmana właśnie pt. "Designing with web standards" (jest do ściągnięcia bodajże z torrent.org.pl), jest polska wersja dystrybuowana przez Helion. Dewiza Zeldmana brzmi - rób wszystko w 100% ze standardami, to wyjdzie wszędzie tak samo. Jak widać dewiza ta nie zawsze się sprawdza, bo niektóre firmy same sobie ustanawiają standardy.
revyag
Cytat
Myslalem ze wszystko ok...az nie odpalilem IE (domyslnie uzywam Mozilli Firebird) i wszystko sie rozlozylo.

Nie wiem gdzie masz problem, sprawdziłem na firefoxie 0.9, netscape 7.2, opera 7.51 i ie 6.0, wszędzie wygląda tak samo.
bregovic
Obawiam sie ze bedziesz musial uzyc JS. Polecam artykul http://www.alistapart.com/articles/horizdropdowns/ - i w ogole strone A List Apart - mozna tam znalezc cross-browser'owe rozwiazania XHTML & CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.