Jestem wlasnie w trakcie pisania jadra na serwis, szablon mialem gotowy na tabelkach. Jednak od pewnego czasu zauwazylem ze glosno jest o 'XHTML'. Postanowilem zobaczyc, i zobaczylem. Przerobilem strone na div'y. Dziala elegancko. Pozniej doszlo i do przerobki menu, bo zauwazylem ze nie potrzeba do tego JS i wieeelu obrazkow w rollover...Wzorowalem sie na kodach i artykulach z roznych zrodel. Myslalem ze wszystko ok...az nie odpalilem IE (domyslnie uzywam Mozilli Firebird) i wszystko sie rozlozylo. Moglby mi moze ktos pomoc Jak zrobic zeby dzialalo pod kazda przegladarka
Temat powinien się znaleźć na forum CSS. Bo tu style są winne, albo raczej IE, i jego nieprawidłowa ich interpretacja. Na wszelki wypadek polecam zapoznać się z "modyfikacjami" IE7
sirrus
19.10.2004, 16:34:59
Po pierwsze - jest tak jak mówi przedmówca, po prostu niektórych rzeczy stosować nie można bo IExplore ich po prostu nie "odszyfruje".
Polecam ci stronkę www.zeldman.com - spójrz na kod, moim zdaniem fachowa robota. Poza tym polecam książkę Jeffreya Zeldmana właśnie pt. "Designing with web standards" (jest do ściągnięcia bodajże z torrent.org.pl), jest polska wersja dystrybuowana przez Helion. Dewiza Zeldmana brzmi - rób wszystko w 100% ze standardami, to wyjdzie wszędzie tak samo. Jak widać dewiza ta nie zawsze się sprawdza, bo niektóre firmy same sobie ustanawiają standardy.
revyag
20.10.2004, 13:15:24
Cytat
Myslalem ze wszystko ok...az nie odpalilem IE (domyslnie uzywam Mozilli Firebird) i wszystko sie rozlozylo.
Nie wiem gdzie masz problem, sprawdziłem na firefoxie 0.9, netscape 7.2, opera 7.51 i ie 6.0, wszędzie wygląda tak samo.