Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Progressbar przy odczytywaniu rekordów z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Resurrection
Witam.
Tak jak w tytule napisałem chciałbym zrobić progressbar informujący ile rekordów jest aktualnie pobieranych z bazy.
Nie wiem jak do tego podejść...myślałem o XmlHttprequest ....ale... najpierw bym musiał uruchomić skrypt który odczyta ilość rekordów do pobrania i zwróci tą wartość... w tedy po stronie js mam określone ile to 100% i ....znowu XmlHttprequest odczytujący tylko jeden rekord i odpowiedź do js że został wczytany...zmiana informacji dla klienta....i tak w pętli tyle ile jest rekordów....
może ktoś podpowie coś bardziej sensownego?
daniel1302
To jest chyba jedyne wyjście bo nie słyszałem o funkcji w PHP która zwraca coś w trakcie wykonywania się ani żadnych plikach w których jest wynik. Ale twoje rozwiązanie zabije baze danych. Bo przy wyświetlaniu 1200 rekordów wykona się 1200 zapytań zamiast 1.
wiiir
nie ma czegos takiego. Albo dostajesz wynik zapytania w postaci rekordow albo dostajesz blad wykonania select
Nie robi sie czegos takiego, wiec po cholere ci to? Zabijesz serwer predzej niz bedzie to mialo jaki kolwiek sens
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.